Чому трав’яні чаї можуть бути небезпечними?

Науковці запевняють, що в трав’яному і ромашковому чаях містяться рослинні токсини.

Експерти закликають виробників цієї продукції приділяти більше уваги вирощуванню та прибиранню рослин.

Нещодавнє дослідження показує: в деяких чаях міститься такий рівень токсинів, що їх небезпечно визначати. Вчені в лабораторних умовах дослідники 13 їхніх видів. В результаті рослинні токсини були знайдені в половині з них.

Відзначається, що отрута, перш за все, міститься в бур’янах, які ростуть між чайними травами.

“Існує ймовірність, що найменших кількостей досить, щоб викликати рак”, – сказав професор Едмунд Мазер з Інституту токсикології Кильского університету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів