Біль в плечовому суглобі: 4 точки, які повернуть рухливість

Масаж цих точок, проведений протягом 10-15 хвилин, допоможе зняти біль і напругу в області плечей і шиї. 

Якщо болі в плечах стали вже хронічними, то буде потрібно кілька сеансів масажу.

Точки для зняття болю 

1. Точка TW 15 ( “Божественне омолодження “).

Симетрична точка, розташована приблизно на 1 палець вниз від верхнього краю плечей, в центрі лінії, що йде від бокового краю плеча до основи шиї. Застосовується при болях і напрузі плечей і шиї.

2. Точка GB 21 ( “Плечове джерело”).

Симетрична точка, знаходиться біля верхнього краю плеча на 3-5 см в обидві сторони від основи шиї. Допомагає при втомі, напрузі і болі в плечовому суглобі, заспокоює нервову систему.

Не слід впливати на цю точку під час вагітності.

3. Точка GB 20 ( “Ворота свідомості”).

Симетрична точка, розташована в заглибинах біля основи черепа між великими вертикальними м’язами, на відстані 2,5-3,5 см від хребетного стовпа вліво і вправо. Знімає біль в плечах і шиї, головний біль .

4. Точка LI 14 ( “Кістка зовнішньої частини руки “).

Симетрична, знаходиться на зовнішній стороні руки, в її верхній частині, приблизно на відстані У3 довжини від кінцевої точки плеча до ліктя. Допомагає при втомі і болю в плечах і руках.

 

Болі в плечовому суглобі: 4 точки, які повернуть рухливість

Вправи для зняття болю в плечовому суглобі

1. Поставити злегка зігнуті пальці обох рук на плечі і знайти вказівним, середнім і безіменним пальцями точки TW 15. Провести натиснення на обидві точки протягом 1 хвилини. Права рука повинна виконувати масаж точки TW 15 на правому плечі, а ліва масажувати цю точку на лівому плечі.

2. Вказівний, середній і безіменний пальці правої руки поставити на крапку GB 21 на лівому плечі, а пальці лівої руки -на точку LI 14 правої руки. Протягом 1 хвилини потрібно робити натиснення на обидві ці точки одночасно, поступово посилюючи силу тиску. Потім руки слід поміняти.

3. Поставити великі пальці обох рук на точки GB 20 біля основи черепа. Виконувати натиснення на обидві точки потрібно протягом 1 хвилини, спочатку тиск повинен бути досить сильним, потім його потрібно послабити. Пальці повинні відчувати до кінця вправи пульс в цих точках.

Джерело

Поділись


Новини партнерів