Медики розповіли, як чоловікам зберегти статеву активність в старості

Вчені прийшли до висновку, що терапія тестостероном значно покращує статеву функцію літніх чоловіків.

Людям, які втратили статевий потяг або страждають від еректильної дисфункції, допоможе замісна терапія тестостероном. Таке відкриття зробили вчені з Медичного коледжу Бейлора і Медичного центру Святого Луки в Х’юстоні, штат Техас (США). Результати дослідження опубліковані у виданні Journal of Clinical Endocrinology.

Тестостерон, основний чоловічий статевий гормон, має життєво важливе значення для виробництва сперми, еректильної функції і підтримки статевого потягу. З віком рівень тестостерону природним чином зменшується. За оцінками фахівців, 95% таких випадків не виявляють, але в реальності гіпогонадизм – зниження або відсутність гормонів, що виділяються чоловічими сім’янниками – вкрай поширений. Від нього страждають до 40% чоловіків у віці старше 45 років.

Вчені вирішили дослідити ефективність замісної терапії тестостероном у випадках сексуальної дисфункції у літніх чоловіків.

У дослідженні брали участь 470 чоловіків старше 65 років, у яких спостерігалися низьке лібідо і низький рівень тестостерону. У кожного учасника експерименту був у гетеросексуальний партнер, який був готовий до статевого контакту принаймні два рази на місяць.

Дослідження проводилося протягом року. Чоловіки або отримували тестостерон гель (найбільш поширений вид терапії тестостероном), або гель плацебо. Кожен учасник відповідав на питання про свою сексуальну функцію на початку дослідження і потім кожні 3 місяці. Ці пункти включали частоту статевих актів, нічні ерекції і мастурбації.

В результаті виявилося, що з 12-ти показників сексуальності 10 були значно поліпшені у чоловіків, що приймали тестостерон. Тільки за двома пунктами не спостерігалося будь-яких змін – це «загравання з іншими» і «спонтанні ерекції».

У той час як чоловіки з групи плацебо не показали ніяких змін.

В результаті вчені прийшли до висновку, що терапія тестостероном значно покращує статеву функцію літніх чоловіків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів