В Україні заборонили популярний сироп проти кашлю, який провокує системні порушення в організмі

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила продавати в аптеках популярний вітчизняний препарат проти кашлю “Пектолван Ц”. Тепер його терміново вилучають з мережі, пише газета “Експрес”.

Що ж такого виявили в “Пектолвані Ц”?

“Ще в квітні 2016 року ми звернули увагу, що в складі препарату “Пектолван Ц” вітчизняного виробника (компанія “Фармак”) міститься барвник Е124 (понсо червоний), — розповідає Ніна Кільдій, керівниця відділу тестувань центру експертиз “Тест”. — Цей барвник входить до так званого чорного списку в країнах ЄС. А з червня 2010 року на продуктах, які містять ці небезпечні барвники, зобов’язані вміщувати попереджувальні написи про те, що вони можуть негативно впливати на здоров’я дітей.

Доведено, що синтетичні барвники викликають у діток гіперактивність та затримку розвитку. В нашій країні також введено обов’язкову вимогу маркування харчових продуктів, які містять такі барвники. Склалася дивна ситуація: на харчах про цей барвник повинні бути попереджувальні написи, а на сиропі проти кашлю їх немає. Чому? Адже ним дозволено лікувати дітей від двох років”.

Також в цьому сиропі виробники використали  синтетичний замінник цукру — аспартам (Е951). Але жодних попереджувальних написів на упакуванні про це не зроблено, про аспартам вказано лише в інструкції. Хоча цей штучний підсолоджувач дуже небезпечний для хворих на фенілкетонурію.
Джерело

Поділись


Новини партнерів