Простий і ефективний метод , який допоможе поліпшити пам’ять

Дослідження показують, що якщо не тренувати мозок, то в старості можуть виникнути великі проблеми з пам’яттю. Ми дізналися простий спосіб, яким можна користуватися завжди і скрізь, щоб мозок був у тонусі.

Сьогодні познайомимо вас з геніальним методом Піфагора, який вимагає мінімум зусиль і дає максимум результату. А в кінці статті вас чекає бонус, за допомогою якого ви зможете перевірити свою пам’ять.

Як це працює?

Все дуже просто. Щовечора, перед тим як заснути, згадуйте все, що сталося з вами в цей день, настільки детально, наскільки це можливо. Аж до незначних дрібниць на кшталт того, де ви залишили склянку — у раковині чи на столі. У цій справі потрібно бути особливо скрупульозним.

З чого почати?

Почніть з самого ранку. Що ви побачили першим, як тільки прокинулися? Свою сонну половинку, сонце за вікном? І далі продовжуйте в тому ж дусі, згадуючи все до дрібниць. З ким першим ви привіталися на роботі, хто сидів поруч у метрі? Спочатку буде складно зберегти послідовність, тому що думки будуть стрибати. Але з часом у вас буде виходити все краще і краще.

У перший день ви будете вражені, як мало ви насправді пам’ятаєте. Але не турбуйтеся. Вже дня через 3 ви почнете помічати поліпшення. Ви будете інтуїтивно намагатися зафіксувати момент у своїй голові, тим самим усуваючи проблеми із запам’ятовуванням.

Як користувався методом сам Піфагор?

Піфагор і його учні користувалися цією технікою вранці, а не ввечері. Але в сучасному світі зручніше і ефективніше прокручувати в голові спогади саме на сон прийдешній.

  • По-перше, вранці у нас і так ні на що не вистачає часу, тому як потрібно зосередитися не вийде.
  • По-друге, подібна мозкова робота досить важка і вирішує будь-які проблеми з безсонням.

Які переваги?

  • Вам буде простіше запам’ятовувати будь-яку інформацію: імена, номери телефонів, списки справ.
  • Стане менше таких моментів, коли, наприклад, якась назва крутиться на язиці, а згадати не виходить. Завдяки цій техніці мозок значно швидше відтворює фрагменти інформації.
  • Ви забудете про безсоння. Після такого навантаження на мозок ви почнете засипати набагато швидше.
  • Ну і найголовніше. Ви переглянете свій графік і спосіб життя, тому що вам стане зрозуміліше, що приносить користь, а що — шкоду. Поліпшивши свою пам’ять, ви почнете більше цінувати своє життя і кожен прожитий час.

Бонус

Протягом 2 хвилин запам’ятовуйте слова, зображені на малюнку. Потім закрийте малюнок і напишіть по пам’яті стільки слів, скільки зможете згадати. Якщо ви записали менше 15 слів, тренування пам’яті вам не зашкодить.

Що ви думаєте про цей метод? Випробуєте його на собі цього вечора?

Джерело

Поділись


Новини партнерів