Лікарі розповіли, симптомом якої смертельно небезпечної хвороби може бути здуття живота

Одним з неприємних симптомів раку яєчників є здуття, виникнення якого багато жінок списують на рахунок неправильної дієти.

В результаті, вони просто вносять зміни в свій раціон на кшталт відмови від глютену замість того, щоб звертатися за допомогою лікаря. Медики постійно говорять про те, що здуття є ключовою ознакою раку яєчників, але дослідження продемонструвало, що в 50% випадків жертви цього злоякісного новоутворення намагаються змінити свій раціон.

Вони вживають більше йогуртів, що містять пробіотики, овочів і фруктів, відмовляючись від червоного м’яса та інших перероблених продуктів. Природно, що на розвитку раку яєчників всі ці дії ніяк не позначаються.

Рак яєчників входить в число найбільш смертоносних злоякісних новоутворень серед жінок, найчастіше він атакує організм після настання менопаузи, оскільки 82% пацієнток є старшими 50 років.

Виживання при цьому різновиді пухлин знаходиться на низькому рівні, оскільки 75% жінок дізнаються про наявність даної хвороби вже на тій стадії, коли вона починає поширюватися по організму. Даний сумний факт пов’язаний якраз саме з тим, що один з ключових симптомів раку яєчників здуття, а також часті сечовипускання жінки списують на неправильну дієту і такі розлади, як синдром роздратованого кишечника.

Опитування показують, що лише 20% жінок чули, що здуття – це головний симптом раку яєчників. І якщо воно не проходить протягом тривалого періоду, то необхідно обов’язково звернутися до лікаря.

Також дослідження показало, що жінки, які найбільш часто стикаються з раком яєчників, тобто представниці старшої вікової групи, найрідше вивчають свої симптоми в інтернеті.

А через це ризик пізно встановленого діагнозу у них максимальний, як і ймовірність сумного результату.

Джерело

Поділись


Новини партнерів