Симптоми та лікування фарингіту

Фарингіт (запалення задньої частини горла) може провокувати появу інших захворювань. Тому потрібно приділити особливу увагу профілактиці хвороби.

Симптоми фарингіту, які можуть проявити себе через 5 і навіть 10 днів після зараження, такі: сухість і біль в горлі, кашель, нежить, підвищення температури тіла, швидка стомлюваність, зниження апетиту, запалення лімфовузлів, плями білого кольору в ротовій порожнині в місцях ураження інфекцією.

Лікування в домашніх умовах передбачає вживання великої кількості рідини, щоб уникнути зневоднення організму, полоскання горла підсоленою водою і спеціальними медикаментозними засобами, постільний режим. Можна приймати болезаспокійливі препарати і пити чаї, заварюючи лікарські рослини. В окремих випадках лікар може призначити антибіотики.

Для того щоб не захворіти на фарингіт, фахівці рекомендують, перш за все, дотримуватися всіх правил особистої гігієни. Часте миття рук із застосуванням мила і уникнення контакту з хворими людьми допоможе вберегтися від потрапляння інфекції в організм. Важливу роль відіграє імунітет, для зміцнення якого потрібно правильно харчуватися і займатися загартовуванням, виключаючи при цьому можливе переохолодження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів