Скільки і як їсти горіхи, щоб зменшити ризик смерті на 20%

Горіхи входять в раціон харчування людей протягом багатьох тисячоліть. Також горіхи – дуже смачний компонент антивікової дієти, який оберігає нас від багатьох хронічних захворювань. Таких як діабет, хвороби серця і судин, деякі види раку.

Крім того, згідно з результатами широкомасштабних наукових досліджень, всі види горіхів збільшують тривалість життя. Вживання горіхів хоча б раз в день знижує ризик смерті людини у найближчі 30 років його життя на 20%.

В дослідженні, опублікованому JAMA Internal Medicine, в якому брало участь понад 200 тис жителів США і Китаю, було виявлено позитивний вплив горіхів на тривалість життя людини.

Ще в 2003 році Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (США) опублікувало інформацію, в якій повідомлялося, що згідно з науковими даними 40-50 г горіхів в день знижують ризик серцево-судинних захворювань.

Також останні дослідження встановили, що вживання горіхів зменшує ризик виникнення раку товстої кишки, захворювань жовчного міхура, дивертикульозу. Поряд з цим знижуються показники маркерів запалення, резистентності до інсуліну, метаболічного синдрому.

Стійке зниження ризику смертності спостерігається при вживанні будь-яких горіхів, будь то це горіхи, що виросли на дереві (волоські горіхи, мигдаль, кешью, фундук), чи земляні (арахіс). Також встановлено, що у людей, які регулярно їдять горіхи, як правило, менша вага, вони вживають свіжі продукти і фізично активні, рідше курять.

Горіхи – чудове джерело поліненасичених жирів, клітковини, білків, вітамінів і мінералів, включаючи антиоксиданти. До того ж всі ці корисні речовини зберігаються в горіхах тривалий час. Горіхи включені Управлінням по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (США) в Керівництві по здоровому харчуванню MyPlate, в ту ж саму категорію білків, що і м’ясо, і боби.

Деякі люди стурбовані тим, що щоденне вживання горіхів може додати їм зайві кілограми. Але згідно з даними, наведеними в статті наукового видання The Journal of Nutrition у 2008 році, вага людей, що вживають горіхи регулярно, не перевищує вагу людей, які їдять горіхи від випадку до випадку або взагалі їх не їдять. І це дійсно так, незважаючи на те, що ті хто регулярно вживає горіхи, отримує на 250 кал в день більше, ніж ті, які їх не їдять.

Регулярне вживання горіхів позитивно впливає на здоров’я людини і збільшує тривалість її життя. Експерти рекомендують з’їдати 6-8 горіхів день. Їжте несолоні або слабосолоні горіхи, так як споживання солі у великій кількості викликає підвищення артеріального тиску.

Джерело

Поділись


Новини партнерів