Назвали симптоми раку, які з’являються задовго до хвороби

Щоб захистити себе від раку потрібно прислухатися до свого організму і “бити тривогу” при найменших підозрах на хворобу.

1. Якщо вас стали часто турбувати болі в шлунку пройдіть позапланове обстеження. При раку печінки та підшлункової залози першими з’являються спастичні болі в животі і порушення дефекації. Рак товстої кишки і лейкози також можуть супроводжуватися абдомінальним больовим синдромом.

2.Печія, відрижка, тяжкість у шлунку навіть після маленьких шматочків їжі. Якщо вам знайомі ці відчуття зверніться до лікаря. Подібними симптомами може проявлятися рак шлунка.

3. Ви різко схудли, хоча не обмежували себе в харчуванні і не займалися спортом? Втрата у вазі може бути одним з ранніх ознак раку товстої кишки і ряду інших онкологічних захворювань.

4. Рак підшлункової залози може проявлятися жовтяницею – білки очей стають жовтими, сеча – кольору темного пива. Часто приєднується свербіж шкірних покривів, так як в крові починають накопичуватися шкідливі речовини, які легко виявити за допомогою звичайного біохімічного аналізу крові.

5. Поява задишки або кашлю при найменшому фізичному навантаженні теж може бути симптомом раку.

6. Деякі види пухлин, наприклад, лейкоз і рак легенів, викликають симптоми, що нагадують бронхіт. Але якщо кашель і задишка переслідують вас тривалий час, без всяких видимих причин – слід запідозрити недобре. Також рак легенів може проявляти себе як напад стенокардії з класичними болями в області серця.

7. Часті інфекції, кровотечі, слабкість і стомлюваність – характерні ознаки лейкозів. По суті, це злоякісні пухлини кісткового мозку, який в нормі виробляє клітини крові. При лейкозі цей процес порушується, здорові клітини крові заміщуються пухлинними.

8. Якщо ви помітили, що вам стало важко ковтати їжу або воду, – зверніться до лікаря. Цей симптом характерний для пухлин глотки і стравоходу.

9. При зростанні пухлини легенів характерно перетиск великих судин, що може призвести до почервоніння, і набряків обличчя.

10. Періодично оглядайте лімфовузли в пахвовій і паховій області. Збільшення під час простудних захворювань вважається нормою, але якщо вони не зменшуються більше 3-4 тижнів – зверніться до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів