5 ознак повільного метаболізму, на які варто звернути увагу

Повільний метаболізм є одним з найбільш поширених станів організму. Коли у вас сповільнений метаболізм, то ваш організм не спалює жир, який за нормального функціонування організму не буде відкладатись про запас.

Саме повільний метаболізм часто заважає позбутися зайвої ваги, навіть якщо вживаєте виключно здорове та малокалорійну їжу.

Набір ваги

Якщо вага почала різко повзти вгору, але апетит у вас не покращився, це може свідчити про уповільнення метаболізму. Спровокувати це може малорухливий способі життя або ж суворі дієти.

Набір ваги навіть при правильному харчуванні може свідчити про повільний метаболізм
Набір ваги навіть при правильному харчуванні може свідчити про повільний метаболізм

Втома

Це другий за важливістю “симптом” уповільненої метаболізму. Мається на увазі, звичайно ж, хронічна втома без видимих ​​причин, тому що чим повільніше організм спалює енергію, тим частіше з’являється відчуття втоми.

Тяга до солодкого

Тяга до солодкого і мучного дуже часто сигналізує про те, що організму недостатньо енергії і він намагається поповнити її запаси за рахунок глюкози та глютену. Якщо ви добре харчуєтесь і отримуєте достатню кількість сну, проте все одно маєте тягу до таких продуктів, то це може сигналізувати про проблеми із обміном речовин, адже ваш організм не може нормально перетворити їжу в енергію.

Постійна і немотивована тяга до солодкого теж свідчить про проблеми з обміном речовин
Постійна і немотивована тяга до солодкого теж свідчить про проблеми з обміном речовин

Проблеми зі шкірою, нігтями та волосся

Оскільки при уповільненому обміні речовин клітини не отримують достатнього кровопостачання, то і шкіра страждає, стає сухою і тьмяною. нігті в скою чергу стають крихкими, а волосся може втрати пружність, стати ламким та навіть випадати.

Вам постійно холодно

Метаболізм допомагає регулювати температуру організму і генерувати тепло, саме тому повільний обмін речовин може призвести до того, що вам буде постійно холодно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів