6 ранніх симптомів, що вказують на майбутній інфаркт

Нерідко у пацієнтів виникають симптоми, які можуть вказати на те, що скоро у них може трапитися інсульт або інфаркт. Багато людей, однак, про ці симптоми не знають і уваги на них не звертають.

Болі в плечах, спині, руках

Болі в плечах, спині і руках, які неможливо пояснити підвищенням фізичного навантаження, можуть вказувати на підвищений ризик розвитку в недалекому майбутньому інфаркту або інсульту. Подібні больові відчуття пов’язані з проблемами з кровообігом.

Слабкість і запаморочення

Також через поганий кровообіг у пацієнта може виникати незвичайна слабкість в тілі або запаморочення -це свідчення того, що в мозок перестала надходити з кров’ю необхідна кількість поживних речовин і кисню.

Холодний липкий піт

За словами фахівців, у великого числа спостережуваних ними пацієнтів, яким довелося перенести серцевий напад, в більш ранній час виникали епізоди з появою холодного липкого поту. Багато з них скаржилися на симптоми застуди або грипу.

Втома і виснаження

Провісником інфаркту, інсульту або інших серцево-судинних проблем може стати відчуття втоми або виснаження, яке не проходить протягом тривалого часу. За розповідями тих, хто в такі моменти вони відчували утруднене дихання, їм не вистачало сил на прості фізичні дії.

Читайте також: Як розріджувати кров народними методами

Розлади шлунка

Розлад шлунка і болю в шлунково-кишковому тракті на постійній основі теж в списку найбільш ранніх сигналів про інфаркт. Особливо часто вони спостерігаються у людей старше 60 років. При їх наявності не потрібно відкладати візит до лікаря за обстеженням.

Тривожність

У деяких людей за кілька тижнів або місяців до інфаркту міокарда може виникати незрозуміла тривога при засипанні. Родичі пацієнтів з інфарктом міокарда розповідають, що за кілька днів до інфаркту людина «перебуває ніби не в своїй тарілці».

Джерело

Поділись


Новини партнерів