Як правильно пити каву з точки зору лікаря?

Кава містить в собі не тільки кофеїн, але і багато інших речовин, серед яких – кислоти, ароматичні, фарбувальні і смакові компоненти. Про те, як правильно пити каву, розповіла лікар, кандидат медичних наук Ганна Александрова.

За словами Романової, здатність кави активувати виділення шлункового соку рівносильна дії м’ясного бульйону. Якщо випити чашечку чорної кави через 20-30 хвилин після щільного обіду або сніданку, кислотність в шлунку досягне максимуму, що прискорить процес перетравлення їжі. Але людям з проблемним шлунком – на виразкову хворобу і гастритом з підвищеною кислотністю – так пити каву не варто.
Тим, чиє самопочуття може постраждати від підвищується через каву кислотності, лікар порадила замінити натуральну каву ячмінним, жолудевим і іншими напоями, або пити каву з молоком, вершками і цукром, – так дію кави на виділення шлункового соку зменшується. При зниженій кислотності і слабкому травленні чорна кава буде тільки до речі.

Читайте також: 6 продуктів, які здатні нормалізувати тиск

Фахівець розповіла, що останні дослідження продемонстрували здатність кави впливати на роботу органів системи внутрішньої секреції.

«Кава підвищує засвоюваність цукру і пригнічує вироблення гормонів щитовидної залози. Людям зі схильністю до діабету і порушеннями з боку щитовидної залози варто проконсультуватися зі своїм лікуючим лікарем, скільки і як можна вживати каву », – порекомендувала Анна Александрова.

Джерело

Поділись


Новини партнерів