Припиніть це їсти – і відразу позбудетеся від болю

Як відомо, харчування людини є основним чинником її здоров’я. Деякі продукти можуть призвести до суттєвих втрат. Наприклад, вченим вдалося з’ясувати, що між вживанням в їжу глутамату натрію (підсилювача смаку) і хронічними болями є певний зв’язок. Який саме – читайте в нашому матеріалі.

Дослідженням займалися наукові фахівці з Кенії. У випробуваннях задіяли три десятки людей. Кожен з добровольців протягом як мінімум трьох місяців страждав від хронічного болю та інших симптомів, наприклад, головних болів, хронічної втоми, когнітивних порушень і проблем зі сном.

У головному мозку глутамат є нейромедіатором. Тобто він надмірно стимулює і навіть вбиває нейрони. Вчені хотіли оцінити, наскільки буде ефективно зовсім виключити глутамат натрію, збільшити споживання чистої питної води. Результативність порівнювалася з застосуванням парацетамолу.

В результаті стало ясно, що без глутамату натрію у людини істотно знижується сила симптомів у випробовуваних. За припущеннями вчених, виключення цього компонента з раціону харчування вплине на життя людей, які страждають від хронічних болів. Однак планується провести додаткові дослідження.

Поділись


Новини партнерів