Два келихи вина в день допоможуть прожити до 90 років

Який секрет довголіття? Хтось вважає, що він у правильному харчуванні або у занятті спортом. Це правильно, але дослідники з Каліфорнійського університету з’ясували, що продовжити життя може один келих червоного вина щодня.

Виявилося, що вживання двох келихів вина або кухлі пива ввечері, а також невелика надбавка у вазі можуть бути тими самими секретами, які дозволяють прожити понад 90 років. Такі висновки дослідники зробили на основі аналізу 1 700 довгожителів, в способі життя яких шукали якісь загальні фактори. Виявилося, що всіх цих людей об’єднує любов до помірного вживання алкоголю.

Ті люди, які випивали не більше двох келихів вина або одного кухля пива щодня знижували ризик передчасної смерті на 18% у порівнянні з тими, хто взагалі не вживав спиртних напоїв. Крім цього, наявність невеликого обсягу зайвої ваги (але ні в якому разі не ожиріння) також зменшувало ймовірність передчасної смерті приблизно на 3%. Дослідники з Каліфорнійського університету з’ясували, що люди, які витрачали на своє хобі не менше двох годин на день, на 21% рідше йшли з життя раніше часу. Зменшити небезпеку передчасної смерті на 11% можна було за рахунок 15 – 45 хвилин в день, витрачених на помірні фізичні навантаження. Нарешті, вживання двох чашок кави в день також знижувало ризик смерті на 10%.

“Правду кажучи, ми поки не можемо пояснити з наукової точки зору, проте абсолютно очевидно, що помірне вживання алкоголю знижує ймовірність інфаркту або інших хвороб серця, – говорять автори дослідження. – Втім, отримані нами результати не дуже сильно суперечать офіційним рекомендаціям, в яких йдеться, що людина не повинна вживати більше 14 доз алкоголю на тиждень, що відповідає еквіваленту 7 келихів вина. Природно, що їх необхідно розподілити протягом всього тижня, а не вживати в один якийсь день”.
Джерело

Поділись


Новини партнерів