Як швидко стабілізувати тиск при гіпертонії без допомоги ліків

Ці нелікарські методи допоможуть вам зберігати спокій і тиск в нормі.

В Україні в останні тижні погода змінюється щодня і мінусова температура різко переходить в плюсову, тому людям, які страждають від перепадів кров’яного тиску, доводиться нелегко.

Медики стверджують, що поліпшити самопочуття можна такими способами:

Пити багато корисної рідини.  Вода і трав’яні настої, а також відвари і ягідні чаї очищають судини від токсинів і знижують рівень холестерину в крові, за рахунок чого артеріальний тиск не буде «скакати» то вгору, то вниз.

Не їсти смажені страви.  Канцерогенні речовини з смаженої рослинної олії потрапляють в кров і засмічують судини, сприяючи їх звуження, від чого може підвищитися тиск. Тому гіпертонікам краще почекати з смаженими продуктами і готувати їжу іншими способами, наприклад, варити у воді або на пару.

Якщо і їсти жирні продукти, то тільки ті, в яких містяться корисні жирні кислоти Омега-3 . Ці речовини славляться своєю здатністю очищати і омолоджувати судини, за рахунок чого показники тиску будуть залишатися в нормі при будь-якій погоді.

Не солити їжу.  І гіпертонікам, і гіпотонікам слід уникати сильно солоних продуктів, тому як вони затримують воду в організмі, а разом з нею і шкідливі токсини. Слід обмежити споживання солі на період мінливої погоди.

Обов’язково при наявності проблем з тиском, людині потрібно вимірювати його 2-3 рази в день, щоб вчасно відреагувати на стрибок тиску.

Джерело

Поділись


Новини партнерів