Медики назвали продукт, який є дуже корисним для гіпертоніків

Близько мільярда людей у ​​світі страждають від підвищеного кров’яного тиску. Це небезпечно і саме по собі, і також є фактором ризику при розвитку багатьох серцево-судинних захворювань. Раніше вчені вже з’ясували, що молочні продукти корисні для здоров’я судин, а зараз фахівці з Оксфордського університету виявили, що йогурт приносить особливо велику користь тим, у кого діагностовано гіпертензію. До такого висновку автори дослідження дійшли, проаналізувавши дані понад 55 тисяч жінок у віці від 30 до 55 років і 18 тисяч чоловіків у віці від 40 до 75 років. У всіх цих людей кров’яний тиск був вище нормального.

Всі ці люди фіксували деталі свого раціону – жінки, наприклад, заповнювали опитувальник з 61 пункту, описуючи свою дієту. Надалі кожен учасник повідомляв науковим співробітникам про нові діагнози, такі, як інфаркт міокарда, інсульт і порушення кровопостачання серця, яке вимагало реваскуляризації (оперативного відновлення функцій судин). Ці діагнози перевірялися по базі медичних даних. Всього серед жінок було поставлено 3300 діагнозів, пов’язаних з серцево-судинними захворюваннями, серед чоловіків – 2148.

Читайте також: Напій, який очистить нирки від каменів

Споживання великої кількості йогурту асоціювалося з 30-процентним зниженням ризику виникнення інфаркту у жінок і 19-відсотковим – у чоловіків. Реваскуляризація була потрібна любителькам йогурту на 16% рідше. В середньому в обох групах три і більше порції йогурту в тиждень знижували ймовірність розвитку інфаркту міокарда або інсульту на 20%. Загальний час спостереження за учасниками дослідження склав 30 років.

Джерело

Поділись


Новини партнерів