Прості секрети довголіття, які ми часто нехтуємо

Терапевт та президент Університету Оклахоми в місті Талса, автор блогу про медицину Glass Hospital Джон Шуманн розповів, що робити, щоб жити довго і залишатися здоровим.

Ми звикли звертатися до лікарів за порадою і запитувати в них, що робити при певних симптомах, які ліки приймати і якої дієти дотримуватися. Однак, навіть нові технології та останні досягнення науки не завжди допомагають пояснити симптоми. Лікарі швидше висловлюють припущення, засновані на фактах, аніж ставлять точні діагнози. Особливо це стосується роботи терапевтів, каже Джон Шуманн у блозі Glasshospital.

 

Президент Університету Оклахоми радить частіше вдаватися до профілактики.

“Про неї відомо багато, тому що медики проводять багато епідеміологічних досліджень. В цілому все досить просто, і ви напевно вже не раз чули ці поради. Але саме через те, що їх часто повторюють, багато людей, на жаль, перестають звертати на них увагу”, — наголошує терапевт.

Джон Шуманн дає прості поради, які допоможуть вам добре почуватися та прожити довге життя:

Висипайтеся;

Більше рухайтеся впродовж дня;

Їжте здорову їжу і не переїдайте;

Більше спілкуйтеся (ізоляція шкодить і тілу, і духу);

Пам’ятайте, за що в житті ви вдячні.

Терапевт акцентує, що такий підхід детально описав у своїх книгах Ден Бюттнер.

“Йдеться про так звані блакитні зони. Це такі місця на планеті, де люди менше хворіють і живуть довше, ніж інші. Часто вони проживають більше ста років”, — розповідає фахівець.

До основних блакитних зон належать:

Окінава, Японія;
Ікарія, Греція;
Сардинія, Італія;
Ніко, Коста-Ріка;
Лома-Лінда, США.

Експерт наголошує, що у цих місцях переважає превентивна медицина. Жителі цих областей їдять багато овочів, часто ходять пішки і підтримують тісні стосунки з рідними і близькими.

Терапевт також акцентує, що довгожителі зазвичай не уникають алкоголю, проте обмежуються однією-двома порціями в день. М’ясо вони теж їдять, але рідко і малими порціями. Проте вони взагалі не вживають рафінованого цукру, а також не купують фасовані продукти, до яких ми себе привчили.

Джон Шуманн у своєму блозі радить почати застосовувати ці прості поради вже від сьогоднішнього дня, і запевняє, що зможете змінити своє життя на краще.

Що таке превентивна медицина? Превентивна медицина — система заходів попередження виникнення та впливу факторів ризику розвитку захворювань (вакцинація, раціональний режим праці і відпочинку, раціональне якісне харчування, фізична активність, охорона навколишнього середовища тощо).

Джерело

Поділись


Новини партнерів