Прості вправи для поліпшення кровотоку в кінцівках

Малорухливий спосіб життя призводить до зайвої ваги і поганого кровообігу. А все через те, що більшість з нас вважає за краще дивитися телевізор або користуватися комп’ютером, а не займатися спортом. Знайома ситуація, чи не так?

Але це не єдина причина порушення кровообігу. Незбалансоване харчування і недостатня кількість поживних речовин теж може погіршити роботу кровоносної системи. Крім того, що організм не отримує здорової їжі, він ще і позбавлений фізичного навантаження. Присутність цих факторів суттєво впливає на загальний стан здоров’я організму.

Недостатня кількість кисню і корисних речовин згубно позначається на тканинах. А в складі крові збільшується кількість жирів і холестерину, що в майбутньому стане причиною закупорки кровоносної артерії. Щоб уникнути проблем з судинами варто робити спеціальні вправи. А в поєднанні з правильним харчуванням вам вдасться досягти позитивних результатів у стислий час.

Робіть розтягування. Лікарі настійно рекомендують після сну займатися розтяжкою. Це додасть вам бадьорості, поліпшить самопочуття і настрій. Для її виконання вам знадобиться декількох хвилин, а ефект буде залишатися з вами протягом усього дня. Секрет полягає в тому, що покращиться циркуляція крові, і корисні речовини будуть краще надходити до кожної клітини організму.

Потягування м’язів. Візьміть за правило протягом дня кілька разів робити потягування. Виконувати цю вправу слід стоячи на пальчиках ніг з піднятими п’ятами. Тягніться руками вгору, ніби намагаєтеся доторкнутися до небес. Зафіксуйте себе на кілька секунд в такому положенні. Кількість потягувань має дорівнювати десяти. Якщо все робити правильно, то ви відчуєте, як розтягуються ваші м’язи.

Вправа для обертання ніг. Здавалося, яка користь від того, що ми обертаємо ногами. Але така вправа чудотворно впливає на кровообіг. Для цього вам знадобиться сісти на стілець. Ступню ноги обертайте за годинниковою стрілкою 10 разів, і таку ж кількість обертань зробіть і другою ногою. З їх допомогою ви не тільки поліпшите кровообіг в кровоносних судинах, а й зміцните м’язи нижніх кінцівок.

Ранкові віджимання. Не полінуйтеся з ранку зробити кілька віджимань. Ефективним буде зробити їх не менше 10 разів. При цьому у вас знайдеться сила і енергія, якої вистачить на весь день.

Піші прогулянки. Багато вчених і лікарів зробили висновок, що чим більше людина ходить, тим краще працює вся її кровоносна система, і відповідно поліпшується кровообіг. При ходьбі м’язи ніг тонізуються і розслабляються, а кров розходиться по всьому організму в достатній кількості. Прогулянки можуть сприяти зменшенню гіпертонії. А якщо ви не любите гуляти, тоді змусьте себе робити це хоча б кілька разів на тиждень на пару хвилин.

Заняття в басейні. Плавання дуже ефективно позначається на здоров’ї людини. І не дивно, адже воно задюіє всі групи м’язів. Під час тренувань серце і легені отримують велику кількість кисню, знижується рівень болю в м’язах і суглобах. І найголовніше, що заняття в басейні не мають вікових обмежень.

Заняття йогою. Для нормальної подачі крові недостатньо лише одних фізичних навантажень. Спробуйте освоїти техніки дихання за допомогою йоги. З її допомогою ви досягнете хороших результатів для поліпшення кровообігу в м’язах, а кров отримає необхідну концентрацію кисню.

Читайте також: Коли організму не вистачає рідини: 10 ознак

Катання на велосипеді. Хочете покращити циркуляцію крові в нижніх кінцівках? Тоді катайтеся на велосипеді. Це не тільки корисно, але й приємно.

Заняття танцями. Танець замикає наш список вправ, але це не означає, що він повинен займати останнє місце і в нашому житті. На сьогоднішній день танцювальна терапія стала популярною не тільки серед молоді, а й серед людей старшого віку. З її допомогою можна позбутися від стресу і депресії, поліпшити свій настрій. А робота всіх м’язів посприяє поліпшенню кровообігу.

Іноді щоб отримати хороший результат не завжди потрібно спливати потом. Приділяйте вправам по кілька хвилин на день, і ваше самопочуття поліпшиться в рази. Ось побачите, ви будете відчувати себе набагато молодше!

Джерело

Поділись


Новини партнерів