Три страви для підвищення тестостерону: прості рецепти

Деякі продукти впливають на рівень тестостерону в чоловіків. Пропонуємо три страви, які зможуть підвищити рівень цього гормону.

Харчування має великий вплив на вироблення тестостерону в чоловіків. Зокрема, фахівці радять споживати достатню кількість магнію, кальцію та цинку, а також вітамінів B, C, D і Е. Також на рівень цього гормону позитивно впливають насичені жири та холестерин.

Якщо вас турбує рівень вашого тестостерону, то варто переглянути свій раціон і внести в нього наступні страви.

1. Овочевий омлет

Омлет

Інгридієнти:

1 столова ложка кокосової олії;

80 грам картоплі;

70 грам ріпчастої цибулі;

90 грам червого перцю;

1 зубчик часника;

50 г грибів;

450 г шпинату;

3-4 яйця;

80 мл. води;

сіль – за бажанням.

Рецепт приготування овочевого омлету:

Поставте пательню на середній вогонь і налийте кокосової олії. Викладіть на пательню нарізану кубиками картоплю, цибулю, перець та часник. Добре прожарте овочі. Коли картопля стане м’ягкою, додайте нарізані кубиками гриби та порізаний шпинат. Перемішайте, та готуйте 3-5 хвилин і викладіть все на тарілку.

Взбийте яйця, додайте води, солі та вилийте на пательню. Акуратно перемішайте яйця і викладіть на них піджарені інгридієнти. Готуйте приблизно 10 хвилин, доки омлет не стане більш щільним. Омлет викладіть на тарілку.

Як це працює:

У яйцях містяться вітаміни А, В та D, та холестерин, які необхідні для підтримки нормального рівня тестостерону.

У картоплі є присутні вуглеводи, які необхідні для підтримання енергії і підвищення тестостерону.

Шпинат багатий на магній, який відіграє важливу роль у покращенні репродуктивної функції. Зазначена в рецепті кількість шпинату складає приблизно добову норму споживання магнію для чоловіків.

2. Фрітата

Фрітата

Інгридієнти:

2 смужки бекону;

3 яйця;

75 грам яєчних білків;

50 грам рікоти;

½ пучка базиліка;

100 г помідорів чері.

Рецепт приготування фрітати:

Підсмажте на пательні бекон, викладіть його і наріжте на дрібні шматки. Змішайте яйця, білки, рікоту, подрібнений базилік і четвертинки томатів. Викладіть все на пательню і смажте впродовж 2 хвилин.

Потім поставте у розігріту до 180 ° C піч на 15-20 хвилин, поки яєчна суміш не стане твердою. Готову фрітату посипте жареним беконом.

Як це працює?

Сир рікота є одним із найкращих джерел сироваткового протеїну. Його амінокислотний склад перешкоджає утворенню кортизолу ( так званий гормон стресу), підвищення якого знижує рівень тестостерону.

В базиліку також містяться речовини, які стримують виникнення кортизолу і боряться зі стресом. Це означає, що організмові буде легше розробити тестостерон. А бекон, в свою чергу, є джерелом насичених жирів, білку та холестерину.

3. Креветки з соусом айолі

Креветки з соусом айолі

Інгридієнти:

1 середній качан червоної капусти;

450 грам очищенних креветок;

5 великих помідори;

морська сіль – по смаку;

1 яєчний жовток;

2 столові ложки оливкової олії;

1-2 столові ложки грецького йогурта;

кілька чайних ложок лаймового соку;

діжонская гірчиця – по смаку

сушений часник – за смаком;

сушений орегано – за смаком;

кілька гілочок петрушки.

Рецепт приготування креветок з соусом айолі:

Акуратно відділіть 10 або трохи більше листів капусти і опустіть їх в кип’ячену воду по декілька штук за раз. Варіть впродовж однієї хвилини і потім остудіть.

В цей час обжарюйте на сильному вогні креветки та нарізані кубиками помідори. Креветки повинні набути золотистого відтінку. Можно добавить і інші овощи. Приправьте начинку солью або іншими спеціями по вкусу.

Змішайте в блендері інші інгридієнти та додайте солі. Поставте в мікрохвильову піч на 10 секунд. Знову подрібніть в блендері і поставте в мікрохвильову. Повторіть ці дії ще декілька разів.

Викладіть начинку на листи капусти і полийте теплим соусом айолі.

Як це працює?

В креветках міститься багато вітаміну D, що позитивно впливає на рівень тестостерону. До речі, креветки можна замінити лососем.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів