7 ознак інфаркту, які жінки зазвичай ігнорують

Проблема більшості жінок полягає в тому, що вони не можуть вчасно розпізнати ознаки інфаркту і не надають симптомам належного значення, вважаючи, що нездужання викликане іншими причинами.

Захворювання серця, включаючи інфаркт, властиві як чоловікам, так і жінкам, тільки ось симптоматика в залежності від статі буває різною.

В останні роки, якщо вірити статистиці, жіноча смертність від інфаркту істотно зросла, і це пов’язано не тільки з тим, що ознаки цього стану складно розпізнати, але і з тим, що жінки в принципі дуже зволікають з відвідуванням лікаря, коли відчувають нездужання.

Багато з перших симптомів часто пов’язують з іншими, менш значними причинами, а тому до виклику швидкої допомоги вже точно не доходить.

Тому ми вважаєм за необхідне звернути вашу увагу на кілька ознак, які хоч і не завжди вказують саме на інфаркт, але можуть бути пов’язані з ним і вчасно попередити вас. І сьогодні ми поділимося з вами 7 такими ознаками, щоб ви їх ні в якому разі не ігнорували.

Брак повітря, задуха
Почуття задухи виникає і при респіраторних захворюваннях, однак якщо ви не хворієте, то є ймовірність, що воно пов’язане з проблемами в серцево-судинній системі.

Поява цього симптому, особливо якщо ви займаєтеся своїми звичними справами і не дуже сильно напружуєтеся, може свідчити про настання інфаркту.

Часто він супроводжується тиском в області грудей і нападами кашлю.

Незвичайна втома
Почуття втоми – дуже поширений стан. Воно може з’являтися в результаті нестачі сну, неправильного харчування або ж підвищеної фізичної активності.

Але якщо воно супроводжує вас занадто часто і стає хронічним, без видимої на те причини, то це може вказувати на наявність проблем з кровообігом і роботою серця.

Формування холестеринових бляшок в артеріях перешкоджає нормальному кровообігу і, перевантажуючи серце, підвищує тиск і, як наслідок, ризик інфаркту.

А оскільки клітинна оксигенація зменшується (насичення клітин киснем), то м’язи, а також і наші когнітивні функції слабшають.

Безсоння
Порушення сну, такі як безсоння, зазвичай викликані фізичною або розумовою перевтомою, тривалим використанням електронних пристроїв або стресом.

Однак у жінок безсоння буває і тоді, коли організм зазнає гормональних змін або порушується функціонування серця.

Часто у тих, хто страждає від гіпертонії і схильний до інфаркту, виникають проблеми зі сном, особливо незадовго до нападу.

Інфаркт і холодний піт
Поява холодного поту також може стати попереджувальним сигналом серцевого нападу і хронічних серцево-судинних захворювань.

Безумовно, як і інші симптоми, він може бути викликаний іншими факторами, але перевірити у лікаря і дізнатися справжню причину цього явища буде не зайвим.

У разі проблем з серцем, холодний піт виступає через те, що тіло множить свої зусилля на регулювання температури, а вона, в свою чергу, постійно змінюється через навантаження на серце.

Крім того, через порушення нормального кровообігу може з’явитися запаморочення і загальна слабкість.

Біль зліва
Поява незвичайного болю в лівій стороні тіла, можливо, є однією з найбільш яскравих ознак серцевого нападу у жінок.

Уже за кілька днів до нападу вони можуть відчути незвичайний біль в руці, спині або щелепі з лівого боку.

Поява цього симптому може бути поступовою. Від легкого і минущого, до інтенсивного і хронічного.

Відчуття тривоги
Багато ситуацій можуть викликати у жінок почуття підвищеного неспокою і тривоги. Але незважаючи на це, слід бути уважними до цього симптому, так як він може негативно вплинути на частоту серцевих скорочень і привести до інфаркту.

Якщо почуття тривоги супроводжується поколюванням в грудях або запамороченням, то найкраще негайно звернутися за медичною допомогою.

Але навіть якщо це не серцевий напад, необхідно впоратися з даними станом, так як його повторення може негативно позначитися на артеріальному тиску.

Кислотний рефлюкс

Надмірне вироблення кислотних соків в шлунку викликає те, що відомо нам під назвою рефлюкс. Цей симптом проявляється відчуттям печіння в ділянці живота і грудей, який часто можна сплутати з болем, що виникає під час серцевого нападу.

Читайте також: Потужний засіб від високого тиску і для очищення артерій

І незважаючи на те, що з інфарктом пов’язана незначна кількість випадків при цьому симптомі, не варто його ігнорувати, особливо якщо він повторюється і є досить інтенсивним.

А у вас в родині були випадки інфаркту? Ви страждаєте від надмірної ваги або ведете малорухливий спосіб життя? Якщо ви перебуваєте в «групі ризику» і у вас з’явилися перераховані вище симптоми, зверніться до лікаря якомога швидше.

Але навіть якщо ви відчуваєте себе абсолютно здоровими і «не скаржитеся» на серце, постарайтеся проходити регулярні медичні огляди і здавати аналіз крові, це позбавить вас від непотрібних ускладнень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів