Медики назвали одну з основних причин інсульту

Інсульт – це гостре порушення мозкового кровообігу, яке може привести до інвалідності або смерті. Дуже маленький відсоток людей, які перенесли інсульт, можуть похвалитися своїм здоров’ям.

Нерви і інсульт

Напевно, однією з найпоширеніших, на думку народу, причин інсульту є хронічний стрес. Тобто, коли у людини порушується мозковий кровообіг і у неї відбувається напад, вважається, що її хтось до цього довів.

Насправді, медики спростовують дане переконання і називають його не зовсім вірним. За їх словами, інсульт може статися з кожним, але тільки не з абсолютно здоровою людиною. І нерви тут ні до чого, але якщо у людини є інші супутні захворювання серцево-судинної системи, тоді навіть найменший стрес може погіршити її стан і стати причиною інсульту.

Група ризику інсульту:

  • ті, у кого ожиріння;
  • курці і алкоголіки;
  • гіпертоніки;
  • люди, що ведуть малоактивний спосіб життя;
  • чоловіки і жінки після 45 років, котрі ігнорують щорічні медобстеження.

Виявляється, що більше за інших до інсульту схильні люди, які мають велику надлишкову масу тіла, які зазвичай мають і суміжні проблеми з артеріальним тиском, а також палять і не відмовляються від алкоголю. Якщо до всього цього підключити ще і стресове навантаження, то не дивно, що у людини в будь-який момент і навіть в абсолютно спокійному стані може статися інсульт.

Читайте також: Потужний засіб для очищення нирок від токсинів

При появі тривожних симптомів, наприклад, сильного головного болю, який турбує тривалий час і не проходить після прийому знеболюючих препаратів, слід негайно звернутися за медичною допомогою. Якщо це початок інсульту, то у лікарів є всі шанси зберегти здоров’я і життя пацієнта.

Джерело

Поділись


Новини партнерів