Коли організму не вистачає рідини: 10 ознак

Відомо, що на добу доросла людина повинна вживати 2-2,5 л рідини, більша половина якої має бути водою, а решта – чай, сік, молоко, суп тощо. Якщо ж кількість рідини, яка потрапляє до організму, є недостатньою, це призводить до певного дискомфорту та проблем зі здоров’ям.

Зрозуміти, що треба пити більше води, можна за наступними ознаками:

  1. Сухість у роті. Якщо у роті постійно пересихає, це означає, що організм недоотримує необхідної кількості рідини, і цю ситуацію слід виправляти.
  2. Головний біль. Якщо без видимої причини починає боліти голова, згадайте, коли останній раз ви випивали склянку простої води?
  3. Суха шкіра. Якщо шкіра пересихає, лущиться, тріскається, це є ознакою порушення водного балансу в організмі.
  4. Біль у суглобах. Рідина, яку ми п’ємо впродовж дня, – це природне мастило для суглобів. Тож якщо її бракує, виникають проблеми з роботою суглобів.
  5. Запаморочення голови. Це ознака зневоднення організму. Тому у разі виникнення стану, близького до втрати свідомості, кращим помічником стане склянка води.
  6. Зменшення м’язової маси. М’язи в основному складаються з води, тож чим менше рідини надходить до організму, тим меншою стає м’язова маса.
  7. Постійне відчуття голоду. Цей факт пояснюється досить просто: якщо організму бракує води, йому може почати здаватися, що він потребує живлення, тобто їжі. Тому відчуття голоду часто пов’язують саме із хронічним зневодненням.
  8. Зайва вага. Вода допомагає позбутися зайвих кілограмів, а ось її брак – навпаки, провокує набір ваги та інколи навіть ожиріння. Причина – зневоднення викликає почуття голоду та зменшує м’язову масу.
  9. Проблеми з травленням. Через відсутність необхідної рідини кількість слизу у шлунку зменшується, через що виникає печія та розлади травлення.
  10. Сонливість. Це ще одна ознака зневоднення, поруч із загальною слабкістю та в’ялістю.

Отже, перелічені ознаки вказують на те, що організму явно не вистачає рідини. Можливо, це пов’язано з певною хворобою, занадто сухим повітрям, прийомом деяких лікарських засобів. Та найчастіше причина криється в іншому – людині просто треба пити більше води.

Джерело

Поділись


Новини партнерів