Цей продукт здатний уповільнити старіння

У США вчені прийшли до висновків, що білі гриби мають позитивний вплив на організм людини. Зокрема, вся їх користь полягає в наявності антиоксидантних речовин, які омолоджують клітини і тканини організму. Таким чином, дослідники вирішили, що вживання білих грибів буде корисно для тих, хто хоче попередити процеси природного або передчасного старіння.

Антиоксиданти з білих грибів, коли потрапляють в кишечник людини, сприяють насиченню клітин киснем, а також протидіють вільним радикалам, які можуть пошкодити макромолекулу ДНК і інші здорові клітини організму.

Чим багаті білі гриби?

У них є насичені і поліненасичені жирні кислоти, моно- і дисахариди, харчові волокна, вітаміни групи В, С, Е, РР. Білий гриб збагачений мінеральними речовинами: залізом, цинком, марганцем, калієм, натрієм, фосфором, кальцієм і багатьма іншими корисними мікро- і макроелементами.

Калорійність білих грибів відносно невелика, всього 34 калорії на 100 г продукту. Тому цей продукт рослинного походження можна сміливо вживати тим, хто сидить на дієті і хоче схуднути. Тим більше, що гриби відмінно насичують і позбавляють від почуття голоду.

Не можна не відзначити того факту, що в білому грибі міститься велика кількість білка, тому ним можна замінити м’ясо, якщо людина є вегетаріанцем або ж певний час дотримується вегетаріанської дієти.

Не варто забувати про те, що білі гриби, як і всі інші, можуть бути токсичними, особливо, якщо їх збирали у автомагістралі або в інших екологічно забруднених місцях. Тому, лікарі рекомендують вживати тільки ті гриби, про походження яких вам все відомо. Також, небажано годувати грибами дітей, так як в їхньому шлунково-кишкового тракту до певного віку не виробляються ферменти, які допомагають перетравлювати цей продукт.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів