Названо головні причини виникнення болю в попереку

Біль в попереку знайомий не тільки людям похилого віку, організм яких слабшає з роками через брак мінеральних речовин. Сьогодні, відчуваючи часті фізичні, розумові і емоційні навантаження, на біль в попереку скаржаться і представники молодого покоління.

У чому ж причина люмбалгії, від якої страждає практично 80% дорослих на планеті?

Медичні фахівці відзначають, що біль в попереку не завжди означає проблеми саме в цій частині хребта. Найчастіше така скарга сигналізує про низку порушень. Наприклад, вторинний біль в попереку вказує на інфекційний запальний процес і навіть утворення ракових клітин в органах малого таза або про захворювання великих кровоносних судин, чи хвороби нервової системи. Тому ні в якому разі не можна терпіти біль – необхідно терміново обстежитись і проконсультуватися в лікаря, тому що ускладнення можуть бути непередбачуваними і важкими.

Отже, сучасній медицині відомі такі причини болю в попереку:

Остеохондроз – результат сидячої роботи і пасивного відпочинку; хвороба офісних співробітників, секретарів, водіїв і т.д. Якщо не займатися спортом, фітнесом, не робити елементарну гімнастику, відбувається утиск нервових корінців, що йдуть від спинного мозку.

Про остеохондроз свідчить ниючий біль в попереку, який, однак, зникає при зміні положення. Якщо запустити такий хворобливий стан, з часом можна побачити викривлення хребта, дисфункції товстої кишки і сечового міхура.

Ішіас – утиск нервових корінців в області крижів з ураженням сідничного нерва, що йде від поперекового відділу до кінчиків пальців ніг. Саме тому в такому випадку раптовий біль в попереку, обумовлений дистрофією міжхребцевого диска, паралізує людину.

Пієлонефрит – запалення нирок, про що говорить ниючий біль в області пупка і підребер’я (в місці прикріплення ребер до хребта). Пов’язані хворобливі відчуття з розтягуванням капсули, в якій розташовується нирка.

Вагітність: біль в попереку на ранніх термінах і на пізній стадії істотно різниться. Так, різкий, пульсуючий біль в попереку на перших тижнях вагітності може означати викидень або стрімке збільшення викиду гормону прогестерону. Якщо ж біль поширюється не тільки на поперек, а й на низ живота, необхідно терміново бігти до гінеколога, щоб підтвердити або виключити позаматкову вагітність.

Читайте також: Простий засіб, який очищає кишечник, печінку і допомагає скинути вагу

Що стосується пізніх термінів, то біль може бути пов’язаний, по-перше, з ростом плода, який чинить тиск на крижі, а по-друге – з виробленням гормону релаксину, який розслаблює м’язи в переддень пологів. А ось різкий біль може вказувати на вкорочення шийки матки та про розкриття маткового зіву.

Джерело

Поділись


Новини партнерів