Прості способи підбадьоритися без кави і енергетиків

Як підбадьоритися, підняти собі настрій і зняти втому? Існує п’ять вірних способів швидко позбутися сонливості і млявості.

1. Приготувати напій
Очисть невеликий шматочок імбиру, тонко наріж його і залий окропом або чаєм. Дай настоятися 10 хвилин, підсолоди чайною ложечкою меду. Пий не поспішаючи, невеликими ковтками, вдихаючи пряний і солодкуватий аромат. Ось побачиш, від сонливості не залишиться і сліду! Крім імбирного напою, підбадьоритися допоможуть чорний чай з молоком і кардамоном, чай або настоянка з китайським лимонником.

2. Масаж рук
Помасажуй руки і пальці, це швидко зніме втому. Натисни великим і вказівним пальцями лівої руки на кість правої руки – і помасажуй гарненько.

3. Офісна зарядка
Відчути новий приплив сил, підбадьоритися і зняти втому тобі допоможе комплекс вправ, які можна виконувати, сидячи в робочому кріслі. Роби нахили тулуба в сторону, намагаючись торкнутися носків (по 10 разів в кожну сторону). Сидячи перед комп’ютером, виконуй обертальні рухи плечима вперед і назад (по 10 разів в кожну сторону).

4. Дихальна гімнастика
Це відмінний засіб – і не вимагає ніяких аксесуарів і складної підготовки. Все дуже просто: глибоко вдихни і як слід видихни. Повтори ще і ще раз. Але одна умова: дихай не тільки грудьми, але і животом (на вдиху надувай його, на видиху – втягуй в себе). Коли робиш дихальну гімнастику стоячи, тримайся за що-небудь: може злегка піти обертом голова.

5. Маленькі хитрощі на кожен день
З’їж часточку лимона і вдихни цитрусовий аромат. До речі, в Японії в багатьох офісах використовують лимонну «ароматерапію» для стимуляції роботи. Масажуй мочки і краї вух – тут знаходяться рефлекторні точки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів