Нарощування вій виявилось небезпечним для очей

Офтальмологи попереджають, що клей, який використовується при нарощуванні вій, не так нешкідливий, як кажуть у вашому салоні краси.

Американська академія офтальмології (ААО) виступила з попередженням про те, що клей який застосовується для нарощування вій може викликати алергію і навіть небезпечні інфекції рогівки і повік, постійне або тимчасове випадання вій, а також набряк повік.

У своїй статті в останньому номері Consumer Reports представники Академії докладно описали випадки декількох пацієнтів, які страждають інфекціями і алергічними реакціями на формальдегід, який міститься в клеях, використовуваних для нарощування вій.

Тим, хто не може встояти перед спокусою і все одно регулярно нарощує вії, офтальмологи дали наступні поради:

• Звертайтеся тільки в салони, які мають державні сертифікати і не мають негативних відгуків від клієнтів (можна пошукати в інтернеті)

• Переконайтеся, що працівник, який буде виконувати нарощування, належним чином вимив руки, а в його кабінеті і в салоні дотримується гігієна

• Запитайте про склад клею, який буде застосовуватися.

Люди, у яких з’явився якийсь дискомфорт після процедури нарощування вій, повинні негайно звернутися за медичною допомогою до офтальмолога – алергічна реакція може бути гострою, як і інфекція.

Нехтування симптомами або самолікування можуть обернутися роками лікування і страждань.
Джерело

Поділись


Новини партнерів