Чому жінкам потрібно частіше вживати чорнослив

Всім відомо, що чорнослив – відмінний засіб для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, добре впливає на роботу серцево-судинної системи, є прекрасним антиоксидантом, відновлює сили, допомагає боротися з депресією і навіть раковими захворюваннями.

Але зараз ми поговоримо про користь чорносливу саме для жіночого організму.

Користь чорносливу під час менопаузи

На думку американських вчених, щоденне вживання 100 г чорносливу здатне запобігти крихкості кісток. Особливо важливо це для жінок, що наближаються до періоду менопаузи, коли розвиток остеопорозу найбільш ймовірно.

Для зміцнення кісток і запобігання їх крихкості в чорносливі є бор в поєднанні з кальцієм і вітаміном D.

Жінкам рекомендується вживати близько 90 г чорносливу в день, так як він стимулює метаболізм естроген і підвищує рівень хорошого холестерину. Цей холестерин захищає від серцевого нападу, ризик якого виникає (причому досить різко) під час менопаузи, в цьому величезна користь чорносливу.

Сушена слива для схуднення

Чорнослив вважається непоганим антидепресантом. Будь-яка дієта – це стрес, який супроводжується емоційними зривами, поганим настроєм, втратою працездатності. Перекушування чорносливом позбавлять тебе від поганого настрою, поліпшать розумовий і емоційний стан.

Вітамін Е і бета-каротин врятують від в’ялості і старіння шкіри, які виникають внаслідок зменшення обсягів тіла через схуднення. І ще одна корисна властивість чорносливу – здатність активізувати обмін речовин. Він чистить організм від шлаків і токсинів, сприяючи схудненню і закріпленню оптимальної ваги.

Сушений фрукт для краси

У чорносливі міститься вітамін краси, який омолоджує шкіру, робить її м’якою і пружною, покращує колір обличчя. Чорнослив захищає зуби від різних пошкоджень і від карієсу.

Також сухофрукт запобігає ріст і розвиток хвороботворних бактерій в порожнині рота. Його використовують не тільки для зміцнення імунітету, але і як косметичний засіб, що поліпшує колір і стан шкіри. Користь чорносливу для краси неймовірна.

Чорнослив і вагітність

Чорнослив дуже корисний при вагітності. У ньому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. А якщо жінку, як це часто буває в період виношування дитини, турбують проблеми з шлунково-кишковим трактом, то чорнослив обов’язково слід включити в раціон. Чорнослив виводить з організму матері токсини, які можуть негативно вплинути на розвиток плода.

А ось під час годування грудьми чорнослив протипоказаний. Адже у немовлят через нього можуть виникнути коліки і розлад шлуночка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів