Біль у суглобах: що потрібно знати і як позбутися

Біль в суглобах часто турбує людей у пенсійному віці, звичайно для лікування болю в суглобах завжди можна купити спеціальні засоби в аптеці, але можна також приготувати лікувальні засоби за допомогою доступних продуктів.

Народна медицина, як відомо, часто приходить на допомогу і з її допомогою можна зняти біль в суглобах.

Дуже добре допомагає зняти відчутну біль в суглобах проста капуста, для цього капустяне листя потрібно спочатку зовсім трохи пом’яти, щоб воно дало сік. Далі вологе капустяне листя слід прикласти прямо до своїх суглобів і зафіксувати листя за допомогою бинтів. Міняти капустяне листя рекомендується кожні кілька годин, також такий компрес можна робити на ніч. Капуста дуже добре допомагає вгамувати ниючий біль в суглобах, так що слід регулярно користуватися цим методом.

Ще вгамувати біль в суглобах можна за допомогою спеціального відвару з лаврового листа. Для приготування лікувального відвару слід взяти двадцять п’ять листків і залити їх двома стаканами закип’яченої гарячої води. Після цього відвар треба кип’ятити хвилин десять, а потім ліки необхідно настояти ще чотири години. Коли настій охолоне, його потрібно пити маленькими ковтками протягом усього дня. Готувати такий лікувальний засіб потрібно протягом декількох днів, потім доведеться на вісім днів зробити перерву, а після лікувати свої суглоби можна продовжити далі, за допомогою цього засобу. Також такий відвар може вивести всі непотрібні солі з організму, так що перший час після вживання відвару можуть бути часті сечовипускання.

Якщо біль у суглобах не дає спокою, то слід вживати якомога більше холодцю, так як ця смачна страва дуже корисна для суглобів. Навчитися готувати цю страву не складно, для цього слід лише відшукати хороший рецепт. Готувати холодець, необхідно хоча б пару разів на тиждень, тоді вдасться вгамувати біль в своїх суглобах. Найкраще готувати цю страву з курячих лапок, так як в них міститься більше лікувальних властивостей, які корисні для суглобів.

Ще вилікувати суглоби, а також вгамувати біль можна за допомогою курячих хрящів. Для того щоб почати лікування, необхідно щоранку перед сніданком з’їдати малу ложечку порошку з хрящів. Запити цей засіб можна соком або ж просто водою, лікувати суглоби таким засобом необхідно кожен день, пропускати лікування не рекомендується. Ще можна лікувати суглоби за допомогою вживання курячих лапок, їсти варені лапки бажано щодня, з’їдати потрібно хоча б по п’ять лапок на день.

За допомогою лікувального кореня соняшника також можна вилікувати суглоби, але для цього потрібно буде приготувати спеціальний засіб. Грам сто рослини необхідно спочатку подрібнити. Після цього необхідно літрою гарячого окропу залити засіб, далі варити його потрібно приблизно хвилин десять або одинадцять. Потім ліки треба процідити. Зазвичай лікування триває близько декількох місяців.

Ще готують спеціальну мазь з золотого вуса, для цього спочатку потрібно буде вичавити сік з цієї рослини і після змішати його з хорошим дитячим кремом або ж з вазеліном. Такою лікувальною маззю потрібно буде мазати суглоби кожен раз, коли виникне біль. Ще з золотого вуса готують настойки і роблять з їх допомогою лікувальні компреси.

Лецитин, який легко можна придбати в аптеці, допоможе вилікувати хворі суглоби, для цього потрібно придбати саме порошковий засіб, так як лецитин в капсулах не володіє такими властивостями. Приймати лікувальний порошок треба рівно один раз в день по великій ложці, запивати його можна тільки водою.

Яке б лікування ви не вибрали, пам’ятайте, що відкладати на потім не можна, тому що здорові суглоби – запорука рухів без болю.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я, перед застосуванням порадьтеся з лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів