Вчені виявили смачний спосіб зміцнення кісток

Регулярне вживання цитрусових соків зменшує ризик остеопорозу.

До такого висновку дійшли вчені з Техаського університету.

Остеопороз – захворювання, яке характеризується прогресивним зниженням щільності кісток. У більшості випадків хвороба розвивається після 50 років Найбільш частим її проявом є переломи шийки стегна, хребців або трубчастих кісток.

Вчені під керівництвом Фарзад Дейхіма проводили досліди на 36 самцях щурів. Половина щурів були кастровані з метою зниження рівня чоловічого статевого гормону тестостерону (зниження тестостерону характерне для літніх чоловіків). 1/3 тварин з цієї групи регулярно отримувала грейпфрутовий сік, 1/3 – апельсиновий сік, 1/3 – звичайну воду.

Інша половина гризунів вела звичайний спосіб життя і служила для контролю. Через два місяці експериментів учені вивчили стан кісткової тканини тварин. З’ясувалося, що у щурів, які отримували грейпфрутовий і апельсиновий сік, щільність кісткової тканини збільшилася, і кістки стали міцнішими, ніж у їхніх родичів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів