Вчені назвали переваги людей з першою групою крові

Американські вчені виявили, що люди з четвертою групою крові набагато більше схильні до виникнення проблем з пам’яттю у літньому віці, ніж люди з іншими групами крові. А за даними попередніх досліджень, люди з першою групою крові мають низьку загрозу розвитку серцево-судинних захворювань, які підвищують вірогідність виникнення проблем з пам’яттю і розвитку деменції.

Вчені з медичного коледжу при університеті штату Вермонт протягом 3,5 років спостерігали за станом здоров’я понад 30 тисяч осіб. Дані 495 осіб, у яких після початку дослідження з’явилися ознаки порушення пам’яті і когнітивного розладу, порівняли з даними 587 осіб, які не мали таких проблем.

Згідно з проведеним аналізом, люди з групою крові IV(AB) були на 82 % більше схильні до розвитку проблем з пам’яттю і мисленням, ніж люди з іншими групами крові. Вчені також вивчили рівень VIII-ого фактора згортання крові учасників дослідження.

Як з’ясувалося, найбільш високим цей показник був у людей з четвертою групою крові.

Високий рівень цього білка виявився пов’язаним з підвищеним ризиком виникнення когнітивних порушень і розладів інтелекту.

Так, у людей з підвищеним рівнем цього фактора схильність до розвитку когнітивних порушень на 24 % більшf порівняно з тими, у кого рівень VIII-ого фактора згортання крові був нижчим.

«Відомо, що такі фактори, як високий артеріальний тиск, підвищений рівень холестерину і цукровий діабет збільшують ризик розвитку когнітивних порушень і деменції, – наголосила головний дослідник Мері Кушмен. – Група крові пов’язана з розвитком судинних захворювань, наприклад, з виникненням інсульту. Однак щодо останнього слід провести додаткові дослідження, щоб підтвердити отримані нами результати».

Джерело

Поділись


Новини партнерів