Від яких страв треба відмовитись під час грипу?

Під час застуди та грипу варто приділити особливу увагу своєму раціону, не переїдати, адже організм повинен боротися з інфекцією, а не з важкою їжею, тому будь-які смажені і жирні продукти слід виключити.

Основою раціону під час процесу одужання повинні стати легкі супи та бульйони на основі нежирних шматочків курки або овочів. А також овочі і фрукти у великій кількості, нежирні кисломолочні продукти.

При цьому від будь-якої жирної, копченої та занадто солоної їжі доведеться відмовитися. Обмежити доведеться і будь-які м’ясні продукти. Щоб переварити тваринні білки, організму потрібно багато енергії, яку він має витратити на боротьбу з вірусами та інфекціями.

Читайте також: 7 звичок, що продовжують життя

Оскільки під час хвороби кількість корисних бактерій в шлунку зменшується (що, в свою чергу, знижує імунітет), – обов’язково введіть в раціон нежирні кисломолочні продукти. Прекрасно зміцнюють захисні сили організму і всім відомі засоби – імбир, цибуля і часник. Вони діють як натуральні антибіотики. Обов’язково під час хвороби потрібно пити більше води, бажано мінеральної без газу, а також трав’яні відвари і теплий чай.

Джерело

Поділись


Новини партнерів