Надлишок цього продукту в раціоні викликає старече недоумство

Насичена сіллю дієта збільшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера, як показало дослідження. Це відбувається через те, що мозок отримує недостатню кількість кисню.

Вживання надмірної кількості солі може збільшити ризик старечого слабоумства, як з’ясували вчені з Weill Cornell University в США. Експерименти на лабораторних мишах і клітинах людини дозволяють припустити, що солоні продукти сприяють розвитку запальних реакцій імунної системи, які позбавляють мозок адекватної кількості кисню, що шкодить нейронам. А це може спровокувати поведінкові та психічні проблеми. Дуже важливо, що даний негативний вплив можна ліквідувати, якщо повернутися до нормального харчування, який передбачає адекватну кількість солі в раціоні. Отже, зміни в способі життя дійсно працюють.

Від старечого недоумства страждає дуже багато людей, і найбільш поширеною його формою є хвороба Альцгеймера. Наука все ще точно не знає, що є причиною нейродегенеративного захворювання, пов’язаного з порушеннями пам’яті і когнітивної діяльності. Дослідження припускають, що на ризик старечого слабоумства впливають спадкові чинники і деякі особливості способу життя. Встановлено, що скупчення певних шкідливих білків бета-амілоїд в мозку можна вважати маркерами хвороби Альцгеймера. Однак автори нинішнього дослідження вважають, що в мозку людей зі старечим недоумством також є проблеми з кровоносними судинами, які не виглядають нормальними.

Читайте також: Продукти, які можна і потрібно їсти на голодний шлунок

Солона дієта призводить до запальних процесів в організмі, пов’язаних з усіма значними хворобами. Всього кілька тижнів солоної дієти вже викликають дисфункцію клітин ендотелію, який облягає внутрішню поверхню кровоносних судин. Все це обмежувало приплив крові до мозку лабораторних мишей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів