Як залишатися при здоровому глузді до глибокої старості: 9 вправ

Хрускіт в шиї і біль при поворотах голови – це дуже неприємно. На жаль, дискомфорт в області шийних хребців знайомий зараз кожному другому, адже сидячий спосіб життя – проблема сучасного суспільства. Перебуваючи в одному і тому ж положенні біля монітора комп’ютера, люди прирікають себе на проблеми з хребтом. 

Ефективні вправи для шийних хребців

Скутість в області шиї може провокувати головні болі, порушення кровообігу головного мозку і навіть раптові втрати свідомості! Щоб знищити проблему в корені, займися спеціальними вправами для шийних хребців по китайській методиці. Виконуй їх плавно, рухайся повільно і акуратно.

1. Сядь на стілець, спина повинна бути прямою. Зроби глибокий вдих і натисни долонями на лоб, одночасно напружуючи м’язи шиї і не даючи голові відкинутися назад. Затримай дихання і залишайся в напруженому стані 5-7 секунд. На видиху відведи долоні і на 10 секунд повністю розслабся, опустивши голову на груди. Повтори 3-5 разів.

2. Вдихни, склади руки в замок і натисни ними на потилицю. При цьому напруж шию і не давай голові опуститися. Затримай дихання і сиди в положенні приблизно 5-7 секунд. На видиху опусти руки і розслабся на 10 секунд. Повтори 3-5 разів.

3. Глибоко вдихни і натисни лівою долонею на скроню, намагаючись протягом 5-7 секунд не піддаватися тиску. Потім видихни, максимально розслабся, відпочинь 10 секунд. Те ж саме зроби і з правою рукою. Повтори вправу 3-5 разів кожною рукою.

4. 3-5 разів зроби нахили голови вперед і назад. На вдиху відведи голову назад, долаючи опір долонь, що охоплюють шию ззаду, а очі підніми вгору. Затримай дихання і збережи напругу м’язів шиї протягом 5-7 секунд. На видиху поверни голову в початкове положення. Розслабся на 10 секунд.

5. Нахилися вперед і натисни долонями на шию, поступово поступаючись цьому тиску. На вдиху опусти голову на груди. Підборіддя притисни до шиї, погляд опусти вниз. Затримайся в цьому положенні на 5-7 секунд. Потім зроби видих, максимально розслабся.

6. На вдиху поволі поверни голову вліво, напружуючи м’язи шиї. Постарайся подивитися якнайдалі в сторону руху. Затримай дихання на 5-7 секунд. На видиху поверни голову в початкове положення, розслабся на 10 секунд. Виконай вправу 3-5 разів в кожну сторону.

7. Опусти голову на груди і розслаб м’язи шиї. Постарайся дістати підборіддям ключиці, погладь їх підборіддям, поступово збільшуючи амплітуду рухів. Повтори це 10 раз.

8. Запрокинь голову назад, розслаб м’язи обличчя і шиї. Спробуй потилицею «розтерти» нижню частину шиї. Повтори 20 разів.

9. Плечі розслаб і опусти. Роблячи повільний вдих, верхівкою максимально тягнися вгору, намагаючись якомога більше розтягнути шийні хребці. Одночасно роби повороти голови вліво і вправо з невеликою амплітудою. Вернись в початкове положення і розслабся. Повтори 5 разів.

Щоб ефект від вправ для шийних хребців був ще краще, повороти голови супроводжуй рухами очей в ту ж сторону. Ці легкі вправи можна виконувати де завгодно, так що ти знаєш, що робити, якщо раптом різко заболить шия.

Обов’язково простеж за своїм раціоном, якщо у тебе є проблеми з шиєю, – виключи занадто солону і жирну їжу, вживай більше молочних продуктів, пий багато рідини. Пам’ятай, що від здоров’я шийних хребців залежить активність головного мозку ! Щоб залишатися при здоровому глузді до глибокої старості, цим вправам варто приділити увагу.

Поділись


Новини партнерів