Кардіолог підказав, як зберегти здоров’я судин в зимову холоднечу

Ці поради допоможуть вам нормалізувати артеріальний тиск і не тільки.

Коли на вулиці мороз і часті перепади атмосферного тиску, організм людини відчуває стрес і в ньому відбуваються деякі зміни, наприклад, еритроцити склеюються і збільшується рівень холестерину в крові, а кисню стає менше. За рахунок цього звужуються кровоносні судини і підвищується артеріальний тиск.

При різкому перепаді температур повітря відбувається спазм судин, тобто, кожного разу, коли людина виходить з дому або офісу на вулицю, а потім навпаки, її судини “страждають”.

Особливо відчувають на собі вплив холодів люди, у яких і без того є захворювання, пов’язані з серцево-судинною системою. Їм потрібно бути ще більш уважними до свого стану, ніж усім іншим.

Кидайте курити! Багато хто не знав, що викурювання однієї сигарети в лічені хвилини підвищує артеріальний тиск на 5-10 мм рт. ст., а все тому, що нікотин, смоли та інші шкідливі речовини потрапляють в організм і тут же сприяють звуженню судин.

Не вживайте алкоголь. Ні для кого не секрет, що спирт – це отрута для судин. У морозну погоду вживання алкоголю може призвести не тільки до спазму судин, але і до переохолодження, так що ризикувати не варто.

Включіть в раціон харчування корисні жири. Найкращі джерела жирних кислот – риба і горіхи. Вони мега-корисні для судин.

Пийте більше рідини. Вода, зелений чай, компот, узвар, відвар з лікарських трав – почистять судини і весь організм в цілому, що вирішить проблеми з тиском.

Читайте також: Додавайте цей продукт до раціону і вбережете судини та серце від хвороб

Спіть довше, ніж в теплу пору року. Організм потребує повноцінного відпочинку, а холод і раннє пробудження + недосипання приведуть до надмірної втоми, сонливості і проблем з артеріальним тиском.

Починайте скидати зайві кілограми. Це необхідно для тих, у кого є ожиріння і, як наслідок, гіпертонія. Кожні втрачені 5 кг – запорука зниження тиску на 10-15 мм рт. ст.

Джерело

Поділись


Новини партнерів