8 продуктових комбінацій для ефективного схуднення

На жаль, у багатьох випадках регулярне фізичне навантаження та правильне харчування не дозволяє швидко позбутися зайвої ваги. Часто навіть за умови дотримання збалансованого раціону та регулярних занять спортом ми не можемо скинути вагу – потрібна комбінація продуктів для схуднення.

Сьогодні ми розповімо, які продукти необхідно поєднувати, якщо ви хочете прискорити обмін речовин та позбутися жирових відкладень. Приготуйтеся занотовувати!

1. Овочі та яйця

Поєднавши свіжі овочі із круто звареними яйцями, ви отримаєте смачну, корисну та поживну страву.

Яйця покращують здатність організму засвоювати каротиноїди – пігменти, які надають овочам забарвлення та сприяють схудненню.

До того ж, відварені яйця чудово смакують у складі овочевих салатів, тож ця комбінація продуктів для схуднення є не лише ефективною, але й смачною.

2. Тунець та імбир

імбир

Імбир – це корисний продукт, який не лише покращує процес травлення, але й прискорює випорожнення шлунку. У результаті цього блокуються ензими, які призводять до розвитку запального процесу в організмі.

Тунець має високий вміст жирних кислот Омега-3, які перешкоджають утворенню жирових відкладень на животі.

3. Курятина та каєнський перець

Приправивши м’ясо курки каєнським перцем, ви отримаєте не лише смачну страву, але й натуральний засіб для схуднення.

Оскільки курятина містить велику кількість білку, вона забезпечує довготривале відчуття ситості. Якщо ви пообідаєте курячим м’ясом, то убезпечите себе від переїдання та споживання надлишку калорій у вечірній час.

До того ж, каєнський перець належить до спецій, які мають здатність прискорювати метаболізм, стимулювати спалення жирів та зменшувати апетит.

4. Диня та виноград

Якщо ви любите фрукти, радимо додавати до свого щоденного раціону поєднання дині та винограду, адже ці два продукти прискорюють процес схуднення.

Диня – це смачний фрукт із потужними сечогінними властивостями. Вона не лише чудово смакує, але й сприяє виведенню з організму зайвої рідини.

Виноград, у свою чергу, багатий на вміст незамінних антиоксидантів(зокрема, ресвератролу), які не дають жирам накопичуватися в організмі людини.

Саме тому ця комбінація продуктів для схуднення є ефективним натуральним засобом від набряків та затримки рідини.

5. Шпинат та ефірна олія авокадо

Олію авокадо часто використовують для регулювання рівня холестерину в організмі. Утім, цей продукт має значно більше неймовірних властивостей. Зокрема, ефірна олія авокадо багата на вміст вітамінів групи В та Е, а також калію.

Шпинат забезпечує довготривале відчуття ситості. Цей продукт є низькокалорійним, тому він обов’язково повинен бути у раціоні тих, хто бажає позбутися зайвої ваги.

6. Кукурудза та бобові

комбінація продуктів для схуднення

Саме так, кукурудза та деякі бобові (зокрема, квасоля) – це неймовірно ефективна комбінація продуктів для схуднення. Помірне вживання цих культур допоможе вам зробити талію стрункою, а фігуру – привабливою.

Дивовижно, але раціон, у якому страви з бобових присутні хоча б раз на тиждень, є більш ефективним при схудненні, аніж раціон з такою ж кількістю калорій, але без страв на основі бобових.

Кукурудза є незамінною для тих, хто мріє забути про зайву вагу, адже вона містить велику кількість крохмалю, який не дає організму засвоювати більшу частину калорій та глюкози, що надходять з інших харчових продуктів.

7. Картопля та мелений чорний перець

Вірте чи ні, але картопля не лише є значно ситнішою за більшість круп, але й містить набагато більше калію. Утім, щоб скинути зайві кілограми, картоплю потрібно вживати лише у запеченому або відвареному вигляді без додавання вершкового масла та інших калорійних додатків.

Щоб зробити смак картоплі яскравішим, можна приправити її меленим чорним перцем. Ця спеція перешкоджає утворенню нових жирових клітин та прискорює процес схуднення.

8. Кава та кориця

комбінація продуктів для схуднення

Кориця – це спеція, яка багата на вміст антиоксидантів. Вона володіє неймовірною здатністю спалювати жир із відкладень в області живота.

Кава є не менш ефективним засобом для схуднення, адже вона має здатність знижувати апетит. Якщо ви хочете скинути кілька кілограмів, розпочинайте свій день чашкою кави з додаванням кориці.

Продукти, які не варто комбінувати

Якщо ви хочете мати струнку фігуру та добре почуватися, уникайте таких комбінацій:

  • Білки та вуглеводи
  • Білки та крохмаль
  • Крохмаль та цукор
  • Цукор та жири
  • Фрукти та цукор

Якщо ви дотримуватиметеся наших порад, то не лише зробите свій раціон корисним і збалансованим, але й повернете собі струнку талію та підтягнуту фігуру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів