Які наслідки для вашого організму матиме повна відмова від алкоголю

Новорічні свята дуже підступні – ми починаємо новий рік з келиха шампанського, а потім на нас очікує майже півмісяця суцільних свят, які без алкоголю також не обходяться. Не дуже приваблива перспектива, правда?

Про шкоду алкоголю зайвий раз не будемо нагадувати. Але пропонуємо дізнатись, що відбувається з вашим організмом, коли ви повністю відмовляєтесь від вживання алкогольних напоїв – через добу, тиждень та кілька місяців.

Через 24 години

Алкоголь підвищує рівень цукру в крові, що може призвести до погіршення зору (розмите зображення та складність концентрації). Після доби без алкоголю цукор в крові падає, і ви знову дивитесь на світ ясним поглядом).

Через тиждень

Алкоголь призводить до зневоднення та викликає надмірне потовиділення. Одним словом, протягом тижня ваш організм переживатиме дегідратацію ще кілька днів після бурхливої вечірки. Через тиждень зневоднення організму повністю мине, а разом з ним і загроза головних болів, сухості шкіри та надмірної тяги до шкідливої їжі.

Через 2-3 тижні

Ваш артеріальний тиск повністю нормалізується після 2-3 тижнів життя без алкоголю. Наслідком цього (а також відмови від калорій, які містить алкоголь) може стати навіть часткова втрата зайвої ваги. Також через кілька тижнів ваша печінка суттєво відновиться, що означає покращення загального самопочуття, відсутність сонливості та підвищення працездатності.

Читайте також: Два продукти, які захистять від раку

Через місяць і більше

Вітаємо, ви місяць не вживали алкоголь і тепер ваші еритроцити починають відновлюватись, а це означає кращу подачу кисню до ваших органів. Нагадаємо, що погана циркуляція крові може призвести до багатьох проблем: від сповільнення метаболізму до гіпоксії, глаукоми та навіть інфаркту міокарда.

Джерело

Поділись


Новини партнерів