Продукти, які можна і потрібно їсти на голодний шлунок

Далеко не всі продукти підходять для вживання на голодний шлунок. Каву, що бадьорить багатьох з нас, краще не пити вранці натщесерце, так як цей напій подразнює стінки шлунка і кишечника. З яких же продуктів варто починати день, щоб травна система відчувала себе максимально комфортно? Експерти поділилися списком з 7 продуктів, які можна і потрібно їсти на голодний шлунок. Позбавтеся від дискомфорту в області шлунково-кишкового тракту і зарядіться бадьорістю і енергією!

Вівсянка. Вівсянка – ідеальний продукт для вживання на голодний шлунок. Вона багата вітамінами, мінералами і органічними кислотами, які зміцнюють імунітет і підвищують захисні сили організму. Крім того, вівсянка – цінне джерело протеїнів, які регенерують тканини і клітини. Улюблена крупа також має протиракову дію, завдяки високому вмісту антиоксидантів в її складі. Приємний бонус: з вівсянкою можна експериментувати нескінченно. Як зі способом приготування (варіння, запарювання в гарячій воді, запікання, замочування в йогурті), так і з додатковими інгредієнтами. З вівсянкою прекрасно поєднуються фрукти, ягоди, кориця і мускатний горіх, горіхи, шоколад.

Сухофрукти. Сучасні технології харчової промисловості дозволяють зберігати в сушених фруктах максимум корисних речовин. Найчастіше за своїм складом вони анітрохи не поступаються свіжим плодам, а іноді і перевершують їх за концентрацією вітамінів і мінералів, так як деякі з них з часом стають ще кориснішими. Сухофрукти – відмінний варіант перекусу протягом дня і ідеальне доповнення до сніданку. Правда з ними варто знати міру, так як більшість сухофруктів відрізняються високою калорійністю. Однієї жмені цілком достатньо, щоб відновити сили і зарядитися позитивними емоціями.

Смузі. Смузі – універсальний напій, який без найменших сумнівів можна пити на голодний шлунок. Смузі – це простір для гастрономічних експериментів. Напій готують з фруктів, ягід і овочів, додаючи додаткові інгредієнти: висівки, насіння, горіхи, шоколад, зелень, спеції і прянощі. За основу, як правило, беруть молоко, кефір, ряжанку, натуральний йогурт, соки або воду. Не бійтеся сміливих експериментів і шукайте улюблені поєднання. Готуйте смузі кожного дня, і ваше життя стане трішки веселішим, смачнішим і кориснішим.

Хліб. Хліб також корисний на голодний шлунок. Правда є важлива умова: в ідеалі він повинен бути бездріжджовий і приготований з цільнозернового борошна. Дріжджовий хліб з білої муки, навпаки, на голодний шлунок краще не їсти, так як такий продукт дратує кишечник. Цільнозернова мука пробуджує травну систему і нормалізує її роботу. Щоб перекус з цільнозернового хліба став ще більш поживнішим, додайте в список інгредієнтів авокадо. Його можна намазати на хліб як вершкове масло, але при цьому авокадо набагато корисніше. Фрукт містить в своєму складі корисні жирні кислоти омега-3, які зміцнюють серцево-судинну систему, імунітет і нервову систему.

Домашні мюслі. Якщо ви ще не навчилися готувати домашні мюслі, які також називають гранолою, то саме час це виправити. Це відмінний варіант сніданку або перекусу протягом дня, який можна приготувати заздалегідь і зберігати в герметичному контейнері. Як правило, гранолу готують з вівсяних пластівців і інших круп з додаванням горіхів, сухофруктів, цукатів, висівок та інших корисних інгредієнтів. Головне достоїнство граноли – багатий склад. У ній містяться вітаміни групи В, А, Е, мінерали, антиоксиданти, органічні кислоти і ефірні масла. Продукт заряджає енергією, піднімає настрій, знижує рівень шкідливого холестерину, а також нормалізує роботу травної системи, так як крупи і висівки багаті клітковиною.

Читайте також: Медики назвали ягоду, яка успішно замінить таблетки від зубного болю

Гречка. Гречка – ще один продукт, який можна і потрібно їсти на голодний шлунок. У гречці містяться аміноксилоти, білок, залізо, кальцій, йод, цинк, вітаміни. Гречка легко засвоюється організмом людини і моментально заряджає бадьорістю і енергією. Це саме те, що потрібно, коли з’явилося відчуття голоду. У гречки є й інші переваги. Так, популярна в нашій країні крупа нормалізує тиск, заспокоює нервову систему і сприятливо впливає на роботу травної системи. Гречка проста в приготуванні, що є ще одним аргументом на її користь. Її можна відварити або запарити в окропі на кілька годин.

Горіхи. Горіхи – відмінний варіант перекусу на голодний шлунок. Вони відрізняються високою поживною цінністю, а значить всього лише невеликої жмені вистачить, щоб утамувати відчуття голоду і зарядити організм бадьорістю, енергією та хорошим настроєм. Крім того, в горіхах збалансований вміст білків, жирів і вуглеводів, а також присутні корисні жирні кислоти, які сприятливо впливають на серцево-судинну систему і на роботу мозку. Перед вживанням горіхи радять замочувати у воді на деякий час. Цей процес носить назву “активація”. Фахівці вважають, що в результаті активації організм краще засвоює корисні речовини, які у великій кількості містяться в горіхах.

Джерело

Поділись


Новини партнерів