Ознаки дефіциту вітаміну D і чому це небезпечно для вашого здоров’я

Вітамін D , також відомий як «сонячний вітамін», природно виробляється в вашому організмі з невеликою кількістю сонячного світла або може споживатися через певні продукти і добавки. Вітамін D являє собою жиророзчинний вітамін, який включає вітаміни D-1, D-2 і D-3.

Цей вітамін відіграє велику роль у вашому тілі. Найбільш важливим є підтримання здоров’я ваших кісток і зубів, підтримання здоров’я вашої імунної системи, мозку і нервової системи, регулювання рівнів інсуліну, підтримка функції легенів, а також вплив на експресію генів, відповідальних за розвиток раку.

Ознаки дефіциту вітаміну D
Якщо ви не отримаєте достатньої кількості вітаміну D, ви ризикуєте проявити аномалії в своєму тілі. Важко повірити? Ось список ознак і симптомів дефіциту вітаміну D, який змусить вас знову подумати.

№ 1: Слабкі м’язи і кістки
Вітамін D допомагає контролювати поглинання кальцію і фосфору в організмі. Недостатня кількість вітаміну D в крові може привести до погіршення болю в кістках і спині. У міру ослаблення ваших кісток ви більш уразливі до переломів, особливо в ногах, тазі і стегнах.

№ 2: Слабка імунна система
Вітамін D допомагає регулювати нормальне функціонування генів і процесів, в яких ваше тіло потребує для підтримки свого здоров’я. Він відправляється в різні частини тіла. Імунні клітини мають рецептори вітаміну D і здатні синтезувати активний вітамін D. Коли у вашому організмі відсутній вітамін D, збільшуються ймовірності аутоімунних розладів і підвищена уразливість до інфекції.

№ 3: Надмірне потовиділення
Якщо у вашої дитини спітнілі руки, є ймовірність, що у нього є ознака найбільш помітної і небезпечної форми дефіциту вітаміну D у дітей – рахіт. Він зазвичай зустрічається у дітей, у яких відсутній вітамін D, симптоми рахіту включають пітливість і випадання волосся.

№ 4: Часті депресії
Дослідження показало, що відсутність вітаміну D в вашому організмі може привести до депресії. Вітамін D грає дуже важливу роль в регулюванні вашого настрою і запобігання депресії. Відомо, що добавки вітаміну D покращують симптоми депресії у багатьох.

№ 5: Повільне загоєння ран
Вітамін D контролює гени, які сприяють створенню протимікробних сполук. Ці сполуки використовуються імунною системою для боротьби з інфекціями які знаходяться в ранах. Ваша імунна функція може бути поставлена під загрозу, якщо вам не вистачає вітаміну D. Це зробить вас більш уразливими для потенційно шкідливих бактерій.

Поділись


Новини партнерів