5 ранніх ознак інсульту, які ви повинні знати!

Якщо ви насправді думаєте, що інсульт – це просто несподівана проблема зі здоров’ям у вашому мозку, тоді ви помиляєтеся. Вона не схожа на інші хвороби, але є певні попереджувальні ознаки і симптоми, які свідчать про її виникнення і які ви можете помітити.

Інсульт виникає, коли потік крові в вашому мозку повністю припиняється, і клітини мозку починають помирати. .

Крім того, не варто вважати, що від цієї хвороби можуть страждати тільки літні люди.

Високий кров’яний тиск, а також високий рівень холестерину і куріння є чинниками, які сприяють і викликають інсульт.

Ось 5 попереджувальних ознак інсульту, які ви повинні запам’ятати:

Слабкість рук

Люди, які страждають від інсульту, зазвичай можуть відчути несподівану слабкість або оніміння в своєму тілі, і це зазвичай зосереджено тільки на одній стороні.

Сильний головний біль

Сильний головний біль може вказувати на симптом інсульту, особливо коли він поєднується з іншими симптомами. Ви повинні розумітити, що подівні симптоми будуть супроводжувати мігрень, тому варто уточнити у потерпілого, чи є головний біль для нього незвичним явищем. Якщо у вас є сумніви, зверніться за медичною допомогою.

Плутанина

Асоціація інсульту стверджує. що виникнення несподіваної плутанини є одним із симптомів інсульту. Це може фактично означати нехарактерну нездатність зрозуміти інших людей або навіть сформулювати думки.

Складність мови

У людей, які страждають від інсульту, як правило, можуть бути проблеми з чітким вираженням мови, і у них є схильність урізати власні слова. Для того, щоб виявити  присутність хвороби, рекомендується попросити потерпілого повторити те, що ви сказали, і він повинен чітко проговорити сказане вами речення.

Проблеми з балансом

У людини, що страждає від інсульту, можуть виникнути непередбачувані проблеми з балансом, а також з координацією. Тому варто попросити людину доторкнутися вказівним пальцем до кінчика носа, або ж пройти пр прямій лінії, і хвороба обов’язково проявить себе.

Поділись


Новини партнерів