Лікарі назвали щоденні помилки, які можуть прискорити старіння

Деякі нездорові звички можуть сприяти передчасному старінню. Але ви можете їх уникнути.

Занадто багато цукру. Велика кількість споживаного цукру може пошкодити клітини вашого тіла через процес так званої глікації. Цукор в потоці крові приєднується до білків, утворюючи нові шкідливі молекули, які накопичуються і призводять до пошкодження сполучної тканини і запалення. Від цього процесу шкіра втрачає еластичність, на ній з’являється більше зморшок.

Вживання в їжу напівфабрикатів. Оброблені продукти часто містять цукор, сіль і нездорові жири, які можуть викликати пошкодження клітин при великій їхній кількості. Так само як з надмірним вживанням цукру, вживання занадто великої кількості напівфабрикатів може помітно вплинути на зовнішній вигляд шкіри, її передчасне старіння.

Недостатнє харчування фруктами і овочами. Фрукти і овочі є невід’ємною частиною здорової збалансованої дієти. Вони також відіграють ключову роль у підтримці вашої шкіри в хорошій формі, оскільки вони містять антиоксиданти, які, допомагають захистити організм від шкідливої ​​дії вільних радикалів. Згодом, вплив вільних радикалів може реалізуватися в передчасному старінні шкіри. Якщо ви не отримуєте достатньої кількості антиоксидантів, ніщо більше не мінімізує ці збитки здоров’ю. Спробуйте додати чорницю, ожину і сливи в свій раціон – вони особливо багаті антиоксидантами.

Мала кількість рідини. Зневоднення значно впливає на те, як ви виглядаєте і відчуваєте себе. Якщо ви регулярно п’єте занадто мало води, це може навіть зробити вашу шкіру трохи сухішою і зморшкуватою, додавши додаткові роки до вашої зовнішності. Вживання великої кількості води не позбавить вас від зморшок, але вона допоможе краще зберегти вашу шкіру.

Занадто велика кількість фізичних вправ. Регулярні вправи важливі для здоров’я і мають реальний позитивний вплив на те, як ви виглядаєте і відчуваєте. Маючи це на увазі, ви можете подумати, що постійне заняття спортом може принести тільки користь. Проте, також важливо дати собі перерву і відпочинок від фізичних вправ. Тілу потрібен час для відпочинку, м’язи не отримують можливості відновитися. Надмірне заняття спортом може також збільшити рівень кортизолу в крові, який може пошкодити волокна колагену, зменшуючи еластичність шкіри і викликаючи передчасні зморшки.

Читайте також: Ефективні методи лікування гіпотонії в домашніх умовах

Нехтування правильною поставою. Щоденні дії, такі як сидіння за столом, робота за комп’ютером, важкі пакети з магазину позначаються на вашій поставі. Ви будете виглядати старше, якщо продовжите ходити зі згорбленими плечима. Приділивши увагу вашій поставі, ви можете візуально скинути кілька років. Існують і спеціально розроблені комплекси вправ, які можуть допомогти вам позбавитися від цієї проблеми. Пілатес і йога можуть мати особливо помітний вплив.

Старіти – це природна частина життя, але ви не повинні виглядати старше, ніж є насправді. Спробуйте зробити кілька невеликих змін у вашому харчуванні і звичках, і ви дійсно стримаєте роки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів