Що потрібно робити, щоб в 50 виглядати на 30

Варто дотримуватися декілька правил за доглядом шкіри й звертати увагу на компоненти в косметиці. Тоді ваше тіло буде виглядати здоровим і гарним.

У 30 сповільнюються деякі процеси: оновлення клітин, синтез колагену і еластину, лімфовідтік. Також знижується синтез власної гіалуронової кислоти. В результаті шкіра стає суха, жирний тип може перетворитися в комбінований, з’являються мімічні зморшки, набряклість під очима.

Щоб усунути вікові зміни, потрібні креми, до складу яких входять пептиди (сигнальні молекули, які стимулюють оновлення і регенерацію клітин і тканин), гіалуронова кислота (полісахарид, який зволожує шкіру в глибоких шарах і допомагає утримувати вологу), рослинні екстракти і антиоксиданти (протистоять виникненню вільних радикалів, які викликають передчасне старіння).

Крім засобів для демакіяжу і гелю, пора поповнити б’юті-арсенал ще декількома засобами: пілінгом, маскою і тоніком.

Тонік (завершує очищення і призводить шкіру в тонус) використовуємо щодня після вмивання і до нанесення сироватки і крему. Після 30 років шкіра гірше позбавляється від відмерлих клітин. Щоб не допустити наростання панцира з ороговілих лусочок, потрібно один-два рази на тиждень застосовувати пілінг, в ідеалі з АНА-кислотами (фруктові кислоти). Вони руйнують білкові містки між омертвілими клітинами, завдяки чому усувають їх з поверхні шкіри, а ще стимулюють процеси самоомолодження.

Читайте також: Тривога може бути першою ознакою страшної хвороби

Після пілінгу можна застосувати очищувальну маску, наприклад, на основі глини. А потім обов’язково наносимо зволожуючий крем.

Після 30 років потрібно обов’язково навідуватися до косметолога, в ідеалі раз в два місяці. Є цілий список процедур, які в цьому віці потрібно робити в салоні, щоб шкіра була ідеальною.

Джерело

Поділись


Новини партнерів