За крок до смерті: як не запустити панкреатит у гостру форму

Зволікання при нападі панкреатиту можуть бути смертельними. Потрібно відразу ж звернутися в лікарню. Виною цьому є розільне харчування, яке перешкоджає їжі переварюватися і в шлунку розмножуються шкідливі бактерії.

Викидають у кров отруйні токсини. Кров розносить їх по організму.

Дієтолог Борис Скачко розповів, як вчасно розгледіти появу панкреатиту і як його лікувати, пише Gazeta.ua.

“Хронічний панкреатит має майже кожна людина після 30 років. Але його часто плутають із отруєнням. Проте людині не стає легше після блювання. Її й далі нудить, болить живіт.

Панкреатит — це запалення підшлункової залози. Вона виробляє ферменти для перетравлення їжі. Недуга має гостру й хронічну форму. Без лікування хронічний панкреатит переростає в гострий.

Недуга проявляється здуттям живота, схильністю до закрепів чи проносів.

Про погану роботу підшлункової залози свідчить погане змивання калу з унітазу. Неодноразове його прилипання має занепокоїти людину.

Не треба дражнити підшлункову. Якщо після певної страви виникає біль у верхній частині живота, в ділянці шлунка, “під ложечкою” — її більше не можна їсти. Найгірше, коли біль перейшов у поперек. Терміново потрібно викликати лікаря”, – каже Борис Скачко.

Читайте також: 5 нездорових звичок, які ви вважаєте корисними

Для покращення роботи підшлункової залози допоможуть:

1. Ліки з травними ферментами.

2. Прийоми їжі малими порціями кілька разів на день.

3. Відмова від алкоголю, кави, соку й газованих напоїв.

4. Краще відмовитися від здобної випічки, борщів, кислих супів, яєць, консервації, цукерок й морозива.

5. Смаження треба замінити на запікання або варіння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів