Медики назвали найкориснішу для здоров’я кашу

Дієтологи розповіли, яку кашу варто їсти для того, щоб бути здоровими. Перше місце посіла гречка, адже вона містить необхідні амінокислоти, білок, залізо та інші корисні речовини, які потрібні для повноцінної роботи організму.

Зауважимо, що вона не схильна до нападу шкідників, тому її не обробляють пестицидами. А ще гречка практично не підвищує рівень глюкози в крові.

На другому місці рис. Але не білий, а бурий. При його обробці зберігається насіннєва плівка, що дозволяє зберегти в зерні більше корисних мікро- і макроелементів. Коли ж ми варимо білий рис, який пройшов усі стадії шліфування, то, по суті, готуємо суцільний крохмаль. Він швидко засвоюється і моментально підвищує рівень глюкози в крові, а отже, незабаром ми знову захочемо їсти. Для тих, хто мріє схуднути, це не найкращий варіант. Захоплюватися білим рисом не варто ще й тому, що він може сприяти ризику нечутливості клітин до інсуліну. Згодом це може призвести до цукрового діабету.

Третє місце за макаронами з твердих сортів пшениці. Варити їх потрібно до напівготовності, як кажуть італійці, al dente, щоб в їх складі, як і в білому рисі, не було багато крохмалю.

Важливо розуміти, що чим різноманітнішим буде наш раціон, тим більше користі ми принесемо нашому здоров’ю. Тому не поспішайте відмовлятися ані від рису, ані від макаронів. Головне – їсти все це з розумом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів