Ефективні методи лікування гіпотонії в домашніх умовах

Якщо спостерігається відхилення від норм артеріального тиску, це є наслідком порушень в роботі серця. Показник тиску нижче позначки 100/60 називають гіпотонією. Про засоби лікування гіпотонії в домашніх умовах сьогодні поговоримо.

причини гіпотонії

Щоб зрозуміти, як лікуватися при гіпотонії, треба розуміти, чому виникає це захворювання. Основною причиною є захворювання судин і порушення в їх роботі. Через неправильну циркуляцію крові тканини організму недоотримують поживних речовин.

 Також гіпотонія може бути викликана наступними факторами:

• зниження гемоглобіну;

• недолік сну або перевтома;

• зміна погоди негативно впливає на стан гіпотоніків;

• під час менструації і після неї у жінок погіршується стан, так як кількість гормонів щитовидної залози зменшується;

• авітаміноз і голодування;

• застосування деяких лікарських препаратів;

• при постійних психоемоційних перевантаженнях.

Лікування гіпотонії в домашніх умовах народними засобами

Народних засобів від гіпотонії можна назвати безліч, але при їх виборі треба враховувати індивідуальні особливості організму і вплив таких засобів на нього.

Багато народних цілителів радять з метою лікування гіпотонії в домашніх умовах вживати побільше кави і червоного вина. Але насправді це може привести до порушення роботи серця.

Найдієвіші і безпечні рецепти для позбавлення від гіпотонії ми і розглянемо.

відвар безсмертника

Лікарські відвари, приготовлені на основі квіток безсмертника не приносять шкоди серцево-судинній системі, не викликають алергії.

Щоб приготувати разову дозу ліків, треба взяти столову ложку квіток, залити 250 мл окропу, на водяній бані витримати ще 15 хвилин. Відвар готовий.

Приймати засіб для досягнення ефекту слід тричі на день до їди, випивати третину склянки.

відвар звіробою

Добре з метою лікування гіпотонії в домашніх умовах приймати відвар звіробою. Але щоб не нашкодити собі, краще з цього приводу проконсультуватися з лікарем. Також необхідно строго дотримуватися рекомендованої дози, яка становить 250 мл на добу. Курс лікування – місяць, не більше.

Готуємо відвар аналогічно попередньому.

 Настій з лепехи, лопуха, цикорію

Для приготування настою беруть по 100 грам подрібненої лепехи, цикорію, корінь лопуха. Все поміщають в літрову банку, до кінця заливають горілкою. Банку ставимо в темне місце, де вона повинна перебувати 10 днів. Приймають ліки по п’ять крапель, додавши їх в столову ложку води. Пити 3 рази на день після їжі протягом 3 тижнів.

Сік винограду або граната

Виноградний сік прекрасно підвищує тиск, оскільки здатний покращувати стан судин. Але для отримання ефекту використовують саме свіжовичавлений сік. Консервований, який продається в магазині, не підійде. Краще купити темний терпкий виноград і вичавити з нього сік перед самим прийомом вранці і ввечері. Приймати треба по півсклянки двічі на день протягом двох тижнів.

Добре також приймати свіжовичавлений сік граната, він чудово тонізує організм, здатний усунути головні болі і запаморочення.

 

Поділись


Новини партнерів