Чотири небезпечних ознаки, що зі здоров’ям щось не так

Вже з давніх часів медицина вчилася розпізнавати зовнішні зміни людського тіла, щоб визначити розвиток будь-якого внутрішнього захворювання.

І сьогодні, незважаючи на розвиток технологій та наявність більш точних методів діагностики, більшість лікарів і раніше закликають бути уважнішими до себе і не ігнорувати сигнали, які посилає нам власне тіло.

Китайська медична система, наприклад, і інші східні терапевтичні методики грунтуються на тому, щоб розпізнавати всі види зовнішніх змін тіла для діагностики різних аномалій в організмі.

На щастя, наше тіло дійсно посилає нам певні сигнали, які дозволяють вчасно дізнатися про розвиток того чи іншого захворювання і вжити відповідних заходів.

Сеча

За кольором і запахом сечі можна визначити, чи є якась проблема в організмі. Якщо вчасно звернути на це увагу, тоді серйозних захворювань вдасться уникнути. Сеча здорової людини повинна мати світло-жовтий колір і характерний, не дуже сильний запах.

Колір: за кольором сечі можна визначити, наприклад, ступінь гідратації організму. Сеча світлого кольору говорить про те, що тілу вистачає рідини і все нормально. Темний колір сечі вказує на зневоднення організму і ниркову недостатність, адже саме нирки відповідають за видалення шкідливих речовин через сечовивідні шляхи.

Частота сечовипускань: занадто часте сечовипускання є досить поширеним симптомом у людей, які страждають від діабету або інфекцій сечовивідних шляхів. Крім того, така проблема може бути пов’язана з надмірним споживанням алкоголю, ослабленням м’язів тазового дна і вагітністю.

Запах: занадто сильний запах сечі також може свідчити про те, що в організмі є проблеми. Якщо крім цього ви помітили, що сеча стала темнішою, ніж зазвичай, або ви частіше стали відчувати позиви до сечовипускання, то краще негайно звернутися до фахівця.

Присутність крові в сечі: наявність крові в сечі є поширеним симптомом захворювань нирок і сечовивідних шляхів. Найчастіше це пов’язано з наявністю каменів у нирках.

Різкі коливання ваги тіла

При нормальному функціонуванні всіх систем організму втрата і набір ваги пов’язані з типом харчування і способом життя кожної конкретної людини. Якщо ж коливання ваги тіла раптові, то ігнорувати це не можна, в більшості випадків це пов’язано з розвитком серйозних захворювань.

Якщо людина несподівано набирає велику вагу, то це може бути пов’язано з дисбалансом в щитовидній залозі, затримкою рідини, вагітністю або проблемами з серцем або нирками.

Якщо ж, навпаки, людина без видимої причини різко скидає вагу, то важливо негайно звернутися до лікаря, так як це одна з ознак онкології.

Зміни шкірних покривів

Шкіра – це наш найбільший орган, а значить і найбільш уразливий до дії всіляких зовнішніх факторів. Дуже важливо регулярно оглядати себе, знати своє тіло, щоб вчасно помітити будь-які зміни шкірних покривів, так як вони можуть свідчити про захворювання, які розвиваються у нас всередині.

Якщо ви раптом помітили, що шкіра змінює свій колір або з’явилися родимки, пігментні плями, запалення або сильні вугрі, то краще за все проконсультуватися з дерматологом, щоб поставити точний діагноз і запобігти розвитку серйозних захворювань, наприклад таких, як рак шкіри.

Про що розкажуть нігті?

Зміни, що відбуваються з нашими нігтями, також можуть бути симптомом різних захворювань. Нігті не тільки є частиною зовнішнього образу, але також і своєрідним «дзеркалом» нашого тіла.

Бліді нігті і поява білих плям на них: якщо ваші нігті втратили свій природний блиск і ви помітили появу білих плям, то, можливо, це попередження про наявність анемії і нестачі червоних кров’яних клітин. В даному випадку краще звернутися до лікаря і відкоригувати свій раціон, додавши в нього більше продуктів, що містять залізо.

Тендітні і ламкі нігті: занадто ламкі нігті і поява на них тріщин може свідчити про проблеми з щитовидною залозою.

Потовщені нігтьові пластини, жовтуватий відтінок: якщо ви зіткнулися з такими проблемами, то швидше за все мова йде про грибкове захворювання, яке може поширитися по всій поверхні нігтьової пластини.

Поділись


Новини партнерів