Неймовірні властивості перекису водню

Перекис водню – це засіб, який повинен бути у кожній аптечці першої допомоги, адже його можна використовувати у різних екстрених ситуаціях.

Ми звикли застосовувати перекис водню для дезінфекції поверхневих ран, проте насправді на основі перекису можна приготувати чимало натуральних засобів для догляду за шкірою.

Неймовірні властивості перекису водню

Перекис водню (Н2О2) можна знайти у кожній оселі, адже його використовують як натуральний антисептичний засіб для дезінфекції ран.

Втім, цей засіб має значно більше можливих способів застосувань. Ось деякі з них:

1. Перекис водню зменшить незначні недоліки шкіри

Впродовж життя під впливом холоду, сонячних променів та забруднення на шкірі, особливо на обличчі, можуть з’явитися пігментні плями та висипання.

Якщо людина не користується скрабами та іншими очищувальними засобами, пори забиваються і виникають так звані чорні цятки, які всі так сильно прагнуть замаскувати. Зробити недоліки шкіри менш видимими можна за допомогою перекису водню. Втім, не забувайте, що попри натуральний склад засобу, не варто зловживати ним. Використовуйте перекис у помірній кількості!

Як правильно використовувати перекис водню?

  • Зніміть макіяж та очистіть шкіру обличчя за допомогою скрабу. Вмочіть ватну паличку у перекисі водню.
  • Нанесіть перекис на уражені місця, залиште на кілька хвилин та змийте теплою водою.
  • Проводьте цю процедуру перед сном 2-3 рази на тиждень.

2. Перекис водню допоможе позбутися прищів

перекис для прищів

Помилково вважати, що акне турбує лише у підлітковому віці, адже ці неприємні висипання можуть з’явитися на будь-якому етапі життя. У жінок прищики часто виникають під час менструації та стресової ситуації або як результат неправильного раціону, багатого на вміст жирів.

Коли пори на обличчі забиваються, з’являються прищі. Оскільки перекис водню діє як натуральний засіб для дезінфекції, він усуває бактерії, які накопичуються на шкірі.

Що робити?

  • Ввечері перед сном прийміть душ, після чого нанесіть на уражені ділянки шкіри трохи перекису водню за допомогою спонжа.
  • Повторюйте цю процедуру щовечора. Вранці обов’язково ретельно вмийте обличчя чистою водою.

3. Перекис водню відбілить зуби

Чи хотіли б ви мати привабливу та блискучу посмішку, як у рекламах зубної пасти? Чи готові ви назавжди розпрощатися із пожовтілими від цигарок, кави та плину часу зубами?

Тоді вам на допомогу прийде перекис водню. До того ж, покращити стан зубів можна за допомогою незначних змін у раціоні. Радимо вживати більше таких корисних продуктів, як свіжа морква, яблука та селера.

Що робити?

  • Все дуже просто: вмочіть ватну паличку у перекисі водню. Перед сном почистіть зуби як зазвичай, після чого обережними рухами нанесіть перекис на кожен зуб.
  • Якщо у вас обмаль часу, можете просто розчинити перекис водню у воді у пропорції 1:3 та прополоскати цим розчином ротову порожнину впродовж 10 хвилин.
  • Проводити цю процедуру можна не частіше одного разу на тиждень, інакше ви можете пошкодити зубну емаль.

4. Перекис водню очистить нігті

Якщо ви регулярно покриваєте нігті лаком, вони не мають можливості “дихати”. З часом нігті можуть стати ламкими та тонкими, а також вкритися негарними жовтуватими або білими плямами.

Що робити?

  • Щоб повернути нігтям природний колір та позбутися плям, замочіть їх на 5 хвилин у воді з кількома краплями перекису водню.
  • Опісля ретельно вимийте руки проточною водою та висушіть їх. Не покривайте нігті лаком впродовж щонайменше двох днів після цієї процедури.
  • Щоразу після зняття лакового покриття, використовуйте цю маску для відновлення нігтів.
властивості перекису водню

5. Перекис водню висвітлить волосся

Якщо у вас немає змоги або бажання відвідувати салони краси, ви можете висвітлити волосся власноруч у домашніх умовах. Особливо актуальними світлі пасма будуть у літній період.

Власне, перекис водню входить до складу багатьох фарб для волосся, проте в іншій концентрації, ніж для дезінфекції ран.

Якщо ви хочете висвітлити волосся, перевірте, чи у домашній аптечці є пляшка перекису.

Що робити?

  • Налийте воду та перекис водню у невелику пляшку з пульверизатором у пропорції 1:1.
  • Вимийте волосся як зазвичай. Витріть голову рушником та нанесіть на вологе волосся водний розчин з перекисом. Акуратно розчешіть волосся гребінцем.
  • Змивати засіб не потрібно. Повторюйте цю процедуру 2-3 рази на тиждень.
  • Результат ви помітите вже через місяць. Відбілювальні властивості перекису водню вас здивують, адже він зможе надати пасмам привабливіший та більш натуральний колір, аніж ви отримали б при професійному відбілюванні у салоні.

6. Перекис водню усуне неприємні запахи

властивості перекису водню від поту

Якщо ви сильно пітнієте, перекис водню прийде на допомогу. Особливо актуальним цей натуральний засіб стане влітку, коли людина пітніє інтенсивніше.

Завдяки своїм антибактеріальним властивостям перекис водню має здатність знищувати мікроорганізми, які призводять до неприємного запаху під пахвами або на ступнях.

Що робити?

  • Щоб використати перекис водню як дезодорант, вмочіть у нього ватну паличку та нанесіть на зону під пахвами.
  • Можна бризнути перекисом всередину шкарпеток або взуття перед виходом на вулицю.

7. Перекис водню висвітлить волосся на тілі

Ми вже розповідали про відбілювальні властивості перекису водню, завдяки яким можна забути про салонні процедури. За аналогією цей продукт можна використовувати і для освітлення волосся на тілі.

Наприклад, якщо у вас надто темне волосся на руках, перекис водню стане вам у нагоді та зробить волосся менш помітним.

Що робити?

  • Раз на тиждень перед душем наносьте невелику кількість перекису на ті ділянки тіла, які хочете освітлити.
  • Залиште засіб на кілька хвилин, після чого змийте залишки теплою водою.
  • Щоб прискорити ефект, радимо одразу після процедури підставити тіло під сонячні промені. Якщо ви не маєте змогу вийти на прогулянку, просто постійте кілька хвилин перед вікном.

Джерело

Поділись


Новини партнерів