Якщо болить голова: три рецепти народної медицини

Головний біль може надовго вибити з колії. Його не можна ігнорувати. Також потрібно застосовувати профілактичні заходи, спрямовані на попередження виникнення болю. Лікарі радять протягом дня випивати достатньо чистої води, обмежити вживання кави і добре висипатися. При постійних головних болях краще використовувати засоби народної медицини.

Мед і калина. З головним болем допоможе впоратися суміш меду з калиною. Калину потрібно перетерти з медом в пропорції 1:1. Вживати суміш потрібно 4 рази на день по столовій ложці протягом 10 днів. Ефект від такого лікування проявить себе через 3-4 тижні.

Ефірна лавандова олія. Якщо голова болить від втоми, рекомендується втерти у скроні кілька крапель лавандового масла. Для посилення ефекту можна змішати олію лаванди і м’яти в рівних кількостях. Також можна робити холодні компреси з використанням ефірних масел. Компреси потрібно викладати на лоб, потилицю і область скронь. Для приготування компресу марлю потрібно просочити наступним розчином: 100 мл води, 6 крапель олії (3 краплі лавандового, 2 ромашкового і одну лимонного). Тримати такий компрес необхідно 10-15 хвилин.

Настій м’яти. Для приготування настою необхідно столову ложку м’яти залити склянкою окропу і настояти 40 хвилин. Потім процідити настій і пити натщесерце та ввечері перед сном. За один прийом потрібно повільно, маленькими ковтками випити склянку відвару.

Джерело

Поділись


Новини партнерів