Як позбутися від почервоніння очей?

Причини почервоніння очей

По-перше, почервоніння може з’явиться після безсонної ночі. Спати потрібно обов’язково, щоб очі відпочивали після важкого дня і відновлювали свої сили.

По-друге, це може статися із-за банальної втоми. Якщо ви довго працювали за комп’ютером, сиділи за телевізором, напружувалися, дивлячись в екран монітора або книгу, то не дивно, що очі стали червоними.

По-третє, в око міг потрапити пил або частинки бруду.

По-четверте, могла виникнути мікротравма: наприклад почухали невдало віко.

Також це може статися, якщо у вас є на щось алергія або ж ви застудилися. У будь-якому випадку запальний процес в організмі часто призводить до порушення слизової оболонки, що відбивається і на очах.

 

І нарешті, почервоніння може виникати через підвищену температуру навколишнього середовища або тривалого впливу сонця.

Як усунути почервоніння

Як правило, всі причини не такі серйозні і від червоності можна позбутися самостійно. Якщо у вас тривалий почервоніння, то, зрозуміло, краще відвідати кабінет офтальмолога, який допоможе встановити точну причину і призначить правильне лікування. Найчастіше допомога спеціаліста потрібна при серйозних хворобах, наприклад, глаукомі, блефариту або кон’юнктивіту.

Щоб зняти червоність, потрібно звузити судини, зняти набряк, розслабити очі і заспокоїти слизову. Для цього в будь-якій аптеці можна придбати спеціальні медикаменти, які діють практично миттєва, даруючи очима чистоту і ясність. Однак використовувати їх регулярно не варто, так як більшість судинозвужувальних крапель сушать оболонку ока, через, що ви можете відчути дискомфорт. Краще їх застосовувати тільки в екстрених випадках, коли потрібний результат тут і зараз.

А от якщо ви втомлюєтеся регулярно, то варто почати приймати вітаміни і мінерали. Також можна скористатися народними засобами для заспокоєння очей. Одним з найбільш поширених засобів є чай. Заваріть його, після чого змочіть ватні тампони і прикладіть до повік. 10-15 хвилин в день допоможуть вам.

Також відмінним методом вважається огірок, сприяє зняттю втоми. Краще використовувати віджатий огірковий сік, в якому потрібно змочити ватний диск і зробити компрес на 20 хвилин.

Не менш ефективна петрушка, яка володіє судинозвужувальну ефектом. Подрібніть її до кашки, вичавіть сік і прикладіть змочені в суміші тампони — ви помітите, що ваші очі стали набагато чистішими.

Джерело

Поділись


Новини партнерів