Найпоширеніші помилки особистої гігієни, які призводять до старіння шкіри

Виявилося, що більшість людей при дотриманні ранкової особистої гігієни роблять прості помилки, які шкодять здоров’ю. Так щоденний душ допомагає нам випромінювати чистоту і приємний аромат, але знищує природний шар корисних бактерій на шкірі і знежирює її, що веде до втрати еластичності і може спровокувати надмірну сухість шкіри обличчя і рук. Часте і завзяте використання мочалки, а також нерегулярна її заміна призводить до скупчення в її порожнинах бактерій, які можуть потрапити в порізи і мікротріщини шкіри і тим самим викликати інфекцію. Нижче описані 5 ознак того, що ми неправильно миємося в душі.

Щоденний душ. Дослідження співробітників університету Каліфорнії (США), виявило, що щоденне миття може позбавити шкіру людини захисного шару корисних бактерій, які допомагають боротися з різного роду інфекціями. «Якщо мити руки досить часто і приділяти увагу зоні пахв і нижче пояса, особиста гігієна через день не принесе ніякої шкоди», – стверджує професор вірусології Джон Оксфорд. А ідеальним, на думку експерта, є приймати душ двічі на тиждень. «Як відомо більшість інфекцій загрожує саме нижній половині тулуба, тому приділяючи їй необхідну увагу ми забезпечимо себе від можливих інфекцій і в той же час уникнемо шкоди від надмірно частого прийому душу», – уточнює Джон Оксфорд. За словами професора, зайве пересушування шкіри може призвести навіть до екземи.

Використання мила і гелів для душу. Експерт з клініки в Меріленді лікар Робін Чуткан попереджає: щоденне використання мила може послабити імунітет. Механізм цього процесу типовий для вищеописаної ситуації з водою. Позбавлення шкіри «натурального бактеріального захисту» може привести до екземи.

Вибір мочалки. Неправильна мочалка або нерегулярна її заміна – рай для бактерій. Мертві клітини шкіри, які мочалка покликана видаляти, осідають в її порожнинах, що провокує швидке зростання патогенних бактерій на її поверхні. «Тепле і вологе середовище ванної кімнати ідеально підходить для росту різного роду бактерій і цвілі. В таких умовах мокра мочалка і мертві клітини в її порожнинах стають розсадниками небезпечних для людини інфекцій », – каже дерматолог Сем Бантінг. На думку експерта, мочалки з синтетичних матеріалів необхідно замінювати кожні два місяці, а висушувати їх треба кожен раз, можна навіть феном. Незайвим буде і щотижневе прання мочалки в пральній машинці. Зберігати мочалку між купаннями слід в приміщенні, де сухо і постійно провітрюється. Натуральні мочалки схильні до утворення цвілі.

Читайте також: Чим небезпечна звичайна яєчня

Гігієна обличчя. Австралійський експерт-дерматолог Кайє Скотт рекомендує відмовитися від практики «підставляти обличчя під душ», так як температура і тиск може пошкодити шкіру обличчя. «Більшість людей миють обличчя під душем, з тією ж температурою води і тим же тиском струменів, з якими вони миють все тіло. Гарячий душ може збільшити видимість капілярної сітки щік, що негативно позначиться на зовнішньому вигляді і може порушити нормальний стан шкіри обличчя», – впевнена дерматолог. Щоб зберегти зовнішній вигляд і молодість шкіри, експерт рекомендує, вмиватися теплою водою, наносячи її на обличчя долонями.

Тривалий час прийому душу. Доктор Анджалі Махт, консультант-дерматолог Британського фонду шкіри, не рекомендує занадто довго ніжитися під теплою водою. За її словами: «Не варто митися більше 20 хвилин. Вода є подразником, тому, чим довше ви перебуваєте під струменями, тим сухішою і менш еластичною буде ваша шкіра». Експерт підтвердила і думку американського професора про те, що виділення з сальних залоз зволожують шкіру, а вода змиває їх.

Джерело

Поділись


Новини партнерів