4 симптоми раку молочної залози на ранніх стадіях

Жінки зверніть увагу на ці 4 основні симптоми, адже це просте знання може врятувати ваше життя!

Рак молочної залози дуже поширений серед жінок, особливо старше 40 років. Симптоми цього виду раку дуже незначні, тому жінки часто їх ігнорують.

Усі ми добре знаємо, що запорукою успішного лікування будь-якого виду раку – це його рання діагностика. Якщо ви виявили щось підозріле в молочних залозах, то негайно зверніться до лікаря!

На цей вид раку можуть впливати багато чинників:

Зміни у ваших гормонах.
Чинники довкілля.
Підвищені рівні стресу.
Неправильний вибір способу життя.
Нездорова дієта.
Генетика.
Ознака, яка зазвичай з’являється першою, являється ущільнення. Майте зважаючи на, що брили зазвичай не з’являються при такому виді раку.

Милі пані, ось симптоми, які найчастіше ігноруються, але вони мають бути обов’язково перевірені лікарем:

1. Зміни грудей

Цей тип раку, безумовно, приведе до змін в грудях. Якщо у вас нез’ясовне опухання або звуження грудей, а також є почервоніння шкіри або ямка.

Також можуть з’явитися зміни у ваших сосках. Вони можуть стати такими, що впали або перевернутими, а шкіра може стати сухою, починає лущитися.

2. Біль в спині

8 з 10 чоловік відчувають болі в спині в якийсь момент розвитку пухлини. Це також свідчить про те, що пухлина вже формується. Це результат тиску на хребет.

3. Втома

Пацієнти з пухлинами мають один загальний симптом – це хронічна втома. Ця втома не зникає навіть після відпочинку або сну.

Втома, пов’язана з раком, обумовлена не фізичною напругою, а симптомами: болем, порушенням сну і депресіями.

На думку дослідників, така втома виникає через пухлину, що створює дисбаланс хімічних речовин в організмі.

4. Біль у пахві.

У деяких дослідженнях говориться, що рак в грудній клітці починає культивуватися в пахвових лімфатичних вузлах.

Лімфатичні вузли можуть опухати і привести до чутливості і болю в пахві, що свідчить про наявність пухлини незадовго до того, як вона стане помітною в грудях.

Якщо ви відчуваєте який-небудь дискомфорт у будь-якій з пахв, то обов’язково порівняєте її з іншою пахвою. Якщо є яка-небудь різниця, то ви повинні обов’язково перевірятися у лікаря.

Якщо у Вас серйозні проблеми зі здоров’ям або сильні болі, рекомендуємо Вам звернутися за консультацією до лікаря. Самолікування може бути небезпечне для Вашого здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів